ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πιο βαριά τιμωρία επικύρωσε η Δικαιοσύνη και σε δεύτερο βαθμό για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των τελευταίων ετών.
Δις ισόβια είναι η ποινή για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, της εφοριακού που κατακρεουργήθηκε μέσα στο Β’Νεκροταφείο Αθηνών, το 2017.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε τον δράστη ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του 32χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικού.
Η υπεράσπιση είχε ζητήσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να προτείνει να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές.
«Δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην αγόρευση της ζητώντας την καταδίκη του κατηγορουμένου, όπως και πρωτοδίκως, με τους συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη να την χειροκροτούν.
Διαβάστε επίσης:
Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Την καταδίκη σε δις ισόβια του δράστη ζήτησε η εισαγγελέας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φιντάν: Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν – Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος
- Αδυναμία προσέγγισης πλοίου στο Διαφάνι της Καρπάθου λόγω καιρικών συνθηκών
- Παπασταύρου: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στη νέα ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική – Ένας χρόνος στο ΥΠΕΝ
- Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.