ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διαρροή φυσικού αερίου εντοπίστηκε από τμήμα του Nord Stream 2 στα χωρικά ύδατα της Δανίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της χώρας. «Σήμερα σημειώθηκε διαρροή στον αγωγό Nord Stream 2 στην περιοχή της Δανίας», δήλωσε η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας.
Μια ζώνη 5 ναυτικών μιλίων γύρω από την οποία απαγορεύεται η πρόσβαση έχει δημιουργηθεί κοντά στον αγωγό νότια του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας με την υποθαλάσσια διαρροή να υπολογίζεται πως σε βάθος φτάνει από 60 έως 70 μέτρα στη Βαλτική.
Επικίνδυνη η διαρροή
«Η διαρροή είναι επικίνδυνη», αναφέρει η ειδοποίηση από ναυτιλιακή αρχή της Δανίας προς τα πλοία, προσθέτοντας πως δεν επιτρέπεται η πλοήγηση.
«Σήμερα ενημερωθήκαμε από τον διαχειριστή δικτύου ότι υπήρξε απότομη πτώση της πίεσης στον αγωγό Nord Stream 2. Δεν έχουμε ακόμη σαφήνεια για τα αίτια και τα ακριβή γεγονότα» πρόσθεσε η αρχή θαλάσσιας κυκλοφορίας της Δανίας.
Η Nord Stream 2 AG, ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του αγωγού, δεν σχολίασε την είδηση παρά τα αιτήματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Διαβάστε επίσης
Πρόεδρος Μολδαβίας: Ανησυχία για διακοπή της ροής αερίου από την Gazprom
Γκουτέρες: «Η εποχή του πυρηνικού εκβιασμού πρέπει να τελειώσει»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ολλανδία: Αμοιβή-ρεκόρ 2 εκατ. ευρώ για τη σύλληψη του βαρόνου κοκαΐνης «Bolle Jos»
- Ουκρανία: 24 νεκροί από νέο ρωσικό πλήγμα σε χωριό της περιφέρειας Ζαπορίζια
- Bloomberg: Οι φοιτητές από την ΕΕ στη Βρετανία θα καταβάλλουν τα ίδια πανεπιστημιακά δίδακτρα με τους Βρετανούς
- Γερμανία: Γυναίκα προτείνει ο Μερτς για διάδοχο του Σταϊνμάιερ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.