ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατέθεσε στην Δούμα μία τροπολογία που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους λιποτάκτες. Σύμφωνα με το νόμο, όποιος διαπράττει λιποταξία σε περίοδο κινητοποίησης ή εμπόλεμης κατάστασης μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως και 15 ετών.
Όσοι πάνε οικειοθελώς σε αιχμαλωσία – η ουκρανική κυβέρνηση είχε ζητήσει κάτι τέτοιο – μπορούν να περιμένουν έως και δέκα χρόνια φυλάκισης. Σήμερα, το Κρεμλίνο δημοσίευσε τις τροπολογίες που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από το κοινοβούλιο και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και τίθενται τώρα σε ισχύ με την υπογραφή του Πούτιν.
Οι Ρώσοι σε ηλικία υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ή οι έφεδροι θα αντιμετωπίζουν στο μέλλον ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών εάν αρνηθούν να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Οι αλλαγές στον ποινικό νόμο προβλέπουν επίσης ότι η άρνηση υπακοής σε διαταγές μπορεί στο μέλλον να τιμωρείται με φυλάκιση έως και δέκα ετών. Επιπλέον, οι ποινές φυλάκισης για λεηλασίες έχουν αυξηθεί.
Διαβάστε επίσης
Πολωνία: Δεν ανοίγουν τις πύλες στους Ρώσους αντιρρησίες συνείδησης
Γάλλοι βουλευτές ζητούν εξεταστική για τη χρηματοδότηση κομμάτων από τη Ρωσία
Ζελένσκι: «Η θέση της Κίνας για τη ρωσική εισβολή είναι διφορούμενη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έκρηξη ρευματοκλοπών το 2025: Πάνω από 15.000 περιστατικά στο 8μηνο – Ξενοδοχεία και εστιατόρια στο στόχαστρο
- Πάρτι στις Ευρωαγορές αναμένοντας την πτώση της κυβέρνησης Μπαϊρού
- Βραζιλία-BRICS: Οι χώρες της BRICS καταγγέλλουν τον προστατευτισμό και τον “δασμολογικό εκβιασμό” των ΗΠΑ
- Ταραντίλης: Μπορεί η μη κρατική ανώτατη εκπαίδευση να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα;
