ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κορύφωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη θα έρθει φέτος ενώ το 2023 θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση έως ότου φτάσει τον στόχο 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε φόρουμ στο Άλπμπαχ της Αυστρίας, προσθέτοντας ότι βαθμιαία θα μειωθούν και οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη.
Ο πληθωρισμός ίσως έχει αγγίξει το 9% αυτό τον μήνα ενώ θα μπορούσε να πιάσει διψήφιο νούμερο αργότερα φέτος, λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου που επηρεάζουν την κατανάλωση και θα μπορούσαν να ωθήσουν την ευρωζώνη σε ύφεση.
«Κατά την άποψή μου, φέτος θα δούμε την κορύφωση του πληθωρισμού και μια σταθερή επιβράδυνση στη συνέχεια, ο πληθωρισμός θα μειωθεί σταδιακά το 2023 και θα συγκλίνει προς τον στόχο το 2024», είπε ο Στουρνάρας σύμφωνα με το Reuters.
Διαβάστε επίσης
Williams (Fed): Να αυξηθούν τα επιτόκια πάνω από το 3,5%
Fitch: Μεγάλες απώλειες στις τράπεζες του Κόλπου με έκθεση στην Τουρκία
Ενίσχυση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
- Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη ο πατέρας 16χρονης που λιποθύμησε από το πολύ ακλοόλ στην πλατεία
- Χειροτονήθηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Σινά Συμεών – Ικανοποίηση Γεραπετρίτη για την πορεία των συνομιλιών με την Αίγυπτο
- Ληστεία στο Λούβρο: Εντοπίστηκε ένα από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πώς έγινε η κινηματογραφική διάρρηξη
