ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πορεία των σχεδίων ασφάλειας από πλευράς Πανεπιστημίων, για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και την έναρξη λειτουργείας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ήταν το θέμα σύσκεψης που είχε σήμερα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας με τους πρυτάνεις τεσσάρων Ιδρυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στη σύσκεψη ήταν παρών και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ οι τέσσερις πρυτάνεις που συμμετείχαν ήταν οι Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος (ΕΚΠΑ), Ανδρέας Μπουντουβής (ΕΜΠ), Δημήτριος Μπουραντάς (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Νικόλαος Παπαϊωάννου (ΑΠΘ).
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας των Α.Ε.Ι., που προβλέπεται από τους νόμους 4777/21 και 4957/22.
Σημειώνεται, ότι για να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας στα Πανεπιστήμια και η λειτουργία των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), πρέπει να υποβληθούν σχέδια ασφάλειας από κάθε Πανεπιστήμιο, στα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για κάθε ίδρυμα ξεχωριστά, κάτι όμως που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.
Διαβάστε επίσης
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.