ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανάγκη να εγκατασταθούν μετεωρολογικοί σταθμοί σε περισσότερα σημεία του Νομού Κορινθίας επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού ‘Ασσου στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα.
Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: «Σήμερα επισκέφθηκα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ‘Ασσου όπου συζητήσαμε για αρκετά θέματα μεταξύ άλλων για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή – ειδικότερα στο επιτραπέζιο σταφύλι – αλλά και την ανάγκη να εγκατασταθούν μετεωρολογικοί σταθμοί σε περισσότερα σημεία του Νομού Κορινθίας.
Αυτό είναι ζήτημα που ήδη έχουμε συζητήσει με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει γίνει και επικοινωνία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική γνώση, επάρκεια και εμπειρία καθώς ήδη λειτουργεί μετεωρολογικούς σταθμούς σε πολλά σημεία ανά την ελληνική επικράτεια. Επίσης, συζητήσαμε για προοπτικές ανάπτυξης και ενδεχόμενες χρήσης δράσεων του ΕΣΠΑ για την μελλοντική αναβάθμιση των υποδομών του συνεταιρισμού.
Τέλος, σε επικοινωνία που είχα με τον ΕΛΓΑ επιβεβαίωσα πως κλιμάκιο του θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση».
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη