ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατά 1,3% αυξήθηκε το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς η περιορισμένη αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύει την αύξηση των μισθών, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα για λίγο.
Ο δείκτης κόστους απασχόλησης, ο ευρύτερος δείκτης μέτρησης του κόστους εργασίας, αυξήθηκε 1,3% το περασμένο τρίμηνο μετά την επιτάχυνση 1,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι το ECI θα αυξηθεί κατά 1,2% το δεύτερο τρίμηνο. Το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 5,1 % σε ετήσια βάση μετά από αύξηση 4,5% το πρώτο τρίμηνο.
Το ECI θεωρείται ευρέως από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους οικονομολόγους ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία μέτρησης της χαλάρωσης της αγοράς εργασίας και ως παράγοντα πρόβλεψης του βασικού πληθωρισμού, καθώς προσαρμόζεται στις αλλαγές σύνθεσης και ποιότητας εργασίας.
Παρακολουθείται στενά για ενδείξεις ως προς το αν η αύξηση των μισθών έχει κορυφωθεί καθώς οικονομολόγοι και επενδυτές προσπαθούν να μετρήσουν τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιόνια Οδός: Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω κατολίσθησης – Πώς γίνεται η διέλευση των οχημάτων (Βίντεο)
- Νίκος Παπαθανάσης: Στέγη, ανακαινίσεις και νέο πρόγραμμα για ΜμΕ – Στόχος η πλήρης απορρόφηση των πόρων
- Aegean Airlines: Νωρίτερα ξεκινούν φέτος τα δρομολόγια από Κωνσταντινούπολη προς Κρήτη, Σαντορίνη και Μύκονο
- Καυτηριασμός όζων θυρεοειδούς με ραδιοσυχνότητες: Θεραπεία χωρίς χειρουργείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.