ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφορικά με τη Συρία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μεταφορές σιτηρών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Ρώσο ηγέτη να δημιουργηθεί ένας ασφαλής θαλάσσιος διάδρομος για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα, με βάση το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών.
Όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι πρέπει να τελειώσει με μια «διαρκή και δίκαιη ειρήνη», προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.
Για τη Συρία, ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της επέκτασης του διασυνοριακού μηχανισμού.
Η συνομιλία αυτή έρχεται την ώρα που οι τιμές τροφίμων έχουν χτυπήσει «κόκκινο» παγκοσμίως, καθώς έχουν δημιουργηθεί φόβοι για την επισιτιστική ασφάλεια του πλανήτη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Καλεί τον Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη-πρόκληση του Μπαχτσελί
Αναβάλλεται η επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Βιέννη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η νέα «σιδηρά κυρία» του PIF έχει στρατηγική – Οι προτεραιότητες και η αγάπη για την Ελλάδα
- Γιατί η Ελλάδα αγόρασε τις φρεγάτες Bergamini – Τα πλεονεκτήματα και πόσο θα κοστίσουν
- Από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη: Συνέχεια στην Ευρώπη, ρήξη στο κράτος
- OnlyFans: Η πλατφόρμα ενηλίκων που έγινε «σωσίβιο» για εκατοντάδες Ολυμπιονίκες, διεθνείς αθλητές και επαγγελματίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.