ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέση Ανατολή: Oι IDF χτυπούν στρατηγικό κέντρο της Ιρανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, oι ΗΠΑ έπληξαν πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στο νησί Χαργκ (Upd)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στο θέμα της Ουκρανίας, σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πάντως δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά στον Τζόνσον.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στενοί φίλοι και σύμμαχοι και η ειδική σχέση των λαών μας είναι σταθερή και αδιάλειπτη», αναφέρει ο Μπάιντεν.
«Ανυπομονώ να συνεχίσω τη στενή συνεργασία με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και με τους συμμάχους και εταίρους μας σε όλον τον κόσμο, σε μια σειρά θεμάτων που έχουν προτεραιότητα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η διατήρηση μιας ενιαίας και ισχυρής προσέγγισης για τη στήριξη του ουκρανικού λαού ο οποίος αμύνεται απέναντι στον βάναυσο πόλεμο του Πούτιν εναντίον της δημοκρατίας του, καθώς και να καταστήσουμε υπόλογη τη Ρωσία για τις ενέργειές της», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Αναμένει την υποστήριξη της Βρετανίας παρά την παραίτηση Τζόνσον
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώτσηρας: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που λαμβάνει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 15 Μαρτίου – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
- Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν εισέρχεται σε αποφασιστική φάση
- Μακρόν: Kαλεί το Ισραήλ σε απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.