ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφωνία για την αγορά 180.000 τόνων σταριού από την Ινδία ανακοίνωσε την Κυριακή η Αίγυπτος.
Πρόκειται για μια ποσότητα αρκετά μικρότερη από αυτή της συμφωνίας του Μαΐου (για 500.000 τόνους), καθώς η Ινδία έχει ειδοποιήσει για περιορισμένη παραγωγή φέτος, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Μάλιστα το Δελχί είχε προχωρήσει σε απαγόρευση των εξαγωγών, εξαιρώντας πάντως τις χώρες με ανάγκες επισιτιστικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων και η Αίγυπτος.
Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους αξιωματούχους, συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους Ρώσους προμηθευτές, την ώρα που το Κάιρο σχεδιάζει να μειώσει την εισαγωγή σταριού κατά 10%.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ξεκίνησε το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2025
- Εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη του Flyover δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης – Στο 30% η πρόοδος των εργασιών με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027
- Χρηματιστήριο: Μύθοι και αλήθειες για μεγάλη διόρθωση στην αγορά – Το play μέχρι τις 7 Οκτωβρίου
- «Μέρισμα της σταθερότητας» το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, κατά τον υπουργό Οικονομίας, Κ.Πιερρακάκη
