ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να μειώσουν «αμέσως» την κατανάλωση ενέργειας προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώνα για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, προειδοποιούν οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και TotalEnergies μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας Journal du Dimanche.
«Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε την κατανάλωσή μας προκειμένου να ανακτήσουμε ένα περιθώριο ελιγμών», αναφέρουν οι γαλλικές εταιρείες σε ανοικτή επιστολή τους, επικαλούμενες την απότομη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς και την περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων συντήρησης.
«Η ανάληψη δράσης, από το καλοκαίρι ακόμα, θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στην αρχή του προσεχούς χειμώνα, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου», ανέφεραν.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλον Μασκ: Η χώρα χρειάζεται νέο πολιτικό κόμμα
- Ισραήλ: Ο στρατός ανέκτησε τη σορό ενός Ταϊλανδού ομήρου που κρατούνταν στη Γάζα
- Θεσσαλονίκη: 15χρονη χτύπησε 16χρονη στον Εύοσμο- Άλλο άτομο κατέγραφε την επίθεση σε βίντεο
- Nέο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Ποια είναι η βασική επιδότηση και πώς προσαυξάνεται
