ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμα πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη Βουλγαρία, καθώς η κυβέρνηση του Κιρίλ Πέτκοφ κατέρρευσε μετά την υπερψήφιση της πρόταης μομφής στο κοινοβούλιο για τις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές της.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο πρώην κυβερνητικός σύμμαχος ITN ανέτρεψαν την κυβέρνηση συνασπισμού, με ψήφους 123 έναντι 116.
Πλέον, το κεντρώο κόμμα PP του Πέτκοφ θα πρέπει να προτείνει μια νέα κυβέρνηση στο κοινοβούλιο. Εάν δεν τα καταφέρει, θα ακολουθήσουν άλλες δύο προσπάθειες από άλλα κόμματα.
Σε περίπτωση ολικής αποτυχίας συγκρότησης κυβέρνησης από αυτή την βουλή, ο Βούλγαρος πρόεδρος θα αναγκαστεί να διορίσει ένα υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Νέο σχήμα για την εξυπηρέτηση των ευρωομολόγων, για να αποτραπεί τη τεχνητή χρεωκοπία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΝΤ: Οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια διατηρούν υψηλές τις πληθωριστικές προσδοκίες
- Καλλιθέα: Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο πολυκατοικίες – Εντοπίστηκαν φιαλίδια που ίσως περιέχουν επικίνδυνη ουσία
- Mistral AI: Αποκαλύπτει νέο μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης που ανταγωνίζεται τα ισχυρότερα κινεζικά συστήματα
- Στουρνάρας: Η Αθήνα κινητήρας της οικονομίας, αλλά αντιμέτωπη με το κόστος της επιτυχίας της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.