ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βουλγαρία: Μειώνει την παραγωγή ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι λόγω της χαμηλής στάθμης στον Δούναβη
Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Τεοντόρα Γκέντσοβσκα και ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νικόλοφ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα δύο υπουργεία.
Τόσο η Γκέντσοβσκα όσο και ο Νικόλοφ έδωσαν ως λόγο της παραίτησής τους την απόφαση του κόμματος Υπάρχει Τέτοιος Λαός (TISP), που τους πρότεινε, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού.
Οι δύο απερχόμενοι υπουργοί δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους όπως προβλέπει το Σύνταγμα μέχρι να εκλεγούν οι αντικαταστάτες τους.
Η Τεοντόρα Γκέντσοβσκα και ο Αλεξάντερ Νικόλοφ δήλωσαν στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι επρόκειτο να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με την απόφαση του κόμματός τους να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Οι άλλοι δύο υπουργοί του TISP έχουν ήδη ζητήσει να παραιτηθούν: ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Γκρόζνταν Καράντζοφ την Τετάρτη και ο υπουργός Αθλητισμού Ραντοστίν Βασίλεφ την Παρασκευή.
Διαβάστε επίσης:
Βουλγαρία: Αποχωρεί από την κυβέρνηση το κόμμα του Σλάβι Τριφόνοφ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TikTok: Πρόστιμο-μαμούθ $400 εκατ. για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών στις ΗΠΑ
- Τραμπ: Το Ιράν δεν είναι έτοιμο για συμφωνία – «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του Ορμούζ»
- Πυρόπληκτοι Μάνδρας: Σε χρόνο-ρεκόρ οι πρώτες αποζημιώσεις – Πότε ακολουθούν οι επόμενες
- Σε τροχιά καύσωνα η Ελλάδα: Πού θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, ποιες περιοχές θα έχουν θερμική επιβάρυνση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.