ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη συμφωνία μεταξύ της Κροατίας και της Ιταλίας για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Αδριατική Θάλασσα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα, καλεί όλα τα κράτη της περιοχής «να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί τμήμα του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Κροατίας-Ιταλίας για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα της μοναδικής βάσης επί της οποίας θα πρέπει να επιλύονται τα ζητήματα αυτά, στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και γενικότερα.
Τέλος, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πρακτική αυτή, καθώς έχει ήδη συνάψει δύο σχετικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο και έχει συμφωνήσει να παραπέμψει από κοινού με την Αλβανία το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Διαβάστε επίσης:
Σολτς: Το Βερολίνο σκοπεύει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης κατά EllinikaHoaxes: Φοβισμένοι από την Αριστερά, δώσατε εξετάσεις για να σας συμπαθήσουν – Αν ξεμείνουμε από ραντεβού, θα δημιουργήσουμε κι άλλα
- Κατάσταση «ανωτέρας βίας» κήρυξε το Ιράκ στις παραδόσεις πετρελαίου – Προς τα 113 δολάρια το Brent
- Οι ΗΠΑ λένε ότι μπορούν να «εξουδετερώσουν» το νησί Χαργκ του Ιράν ανά πάσα στιγμή
- HELLENiQ Energy: Αντικαθιστά τα φορτία από Ορμούζ με άλλους τύπους αργού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.