ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ουκρανικές αρχές λένε πως έχουν στοιχεία για 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου τους τρεις μήνες αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός, την 24η Φεβρουαρίου.
Μόνο η αστυνομία κατέγραψε 13.500 τέτοιες υποθέσεις, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι στην ουκρανική τηλεόραση.
«Συνεργαζόμαστε με ξένους, εισαγγελείς, ομάδες έρευνας, ειδικούς, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του (ερευνητικού) έργου γίνεται από ουκρανούς αστυνομικούς», διαβεβαίωσε.
Τα αποδεικτικά στοιχεία θα παραδοθούν σε διεθνείς οργανισμούς προκειμένου οι Ρώσοι που κατηγορούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, πρόσθεσε.
Νεαρός Ρώσος στρατιώτης καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα να εκτίσει ισόβια κάθειρξη από ουκρανικό δικαστήριο, στην πρώτη δίκη για έγκλημα πολέμου αφότου άρχισε η εισβολή.
Διαβάστε επίσης:
State Department: Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει την ένταση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλαστικά Θράκης: Στα 7,10 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Piraeus Securities – Βλέπει περιθώριο ανόδου 57%
- Μαρίν Λεπέν: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3ετών – Μπορεί να είναι υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας το 2027
- Μήλος: Το νησί που χαρίζει περισσότερο καλοκαίρι με τη SEAJETS
- Panama’s Ambassador to Greece, Julie Lymberopoulos-Karnakis, in an Exclusive Interview with mononews
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.