• ΑΓΟΡΕΣ

    Alpha Bank: Κέρδη 102€ εκατ. βλέπει η Optima Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Κέρδη στο πρώτο τρίμηνο «βλέπει» η Optima Bank για την Alpha Bank, καθώς αναμένει ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη 102 εκατ. ευρώ, βρίσκοντας στήριξη από την αύξηση των εσόδων από προμήθειες και αμοιβές, από τα κέρδη μέσω συναλλαγών καθώς και από τον περιορισμό των προβλέψεων για ζημιές δανείων.

    Ωστόσο, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι, τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 280 εκατ. ευρώ, λόγω του ξεκαθαρίσματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

    Ειδικότερα, η Optima εκτιμά ότι η Alpha Bank θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη 102 εκατ. ευρώ για το πρώτο της τρίμηνο, μετά τις ζημίες ύψους 408 εκατ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 και έναντι των ζημιών 282 εκατ. στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

    Τα λειτουργικά έσοδα αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 15% σε ετήσια βάση, τα λειτουργικά έξοδα μείωση κατά 16%, όπως και οι προβλέψεις για ζημίες δανείων που θα υποχωρήσουν κατά 20%.

    Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να φτάσουν τα 280 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 29% σε ετήσια βάση ως αποτέλεσμα του περιορισμού των κινδύνων, ενώ τα έσοδα από προμήθειες και αμοιβές θα είναι αυξημένα κατά 27% σε σχέση με πέρυσι.

    Από την άλλη, τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να κόψουν ρυθμό στη βάση της εκκαθάρισης των NPEs, ενώ η δυναμική του ισολογισμού της τράπεζας θα είναι εναρμονισμένη με τις τάσεις της αγοράς και η ποιότητα του ενεργητικού της ελαφρώς βελτιωμένη.

    Η Optima Bank δίνει έμφαση στο outlook για το υπόλοιπο του έτους που θα παρουσιάσει η διοίκηση της Alpha Bank, ειδικά όσον αφορά τα βασικά έσοδα, την ποιότητα του ενεργητικού και τη δυναμική του ισολογισμού στα επόμενα τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Κέρδη 236,3€ εκατ. βλέπει η OPTIMA BANK

    ΟΠΑΠ: Κέρδη 81,5€ εκατ. «βλέπει» η Optima Bank



    ΣΧΟΛΙΑ