ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κοινοπραξία του Ομίλου της Ελλάκτωρ με την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. είναι το μοναδικό σχήμα που περνάει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τη μονάδα απορριμμάτων στο Γραμματικό αξίας 138 εκατ. ευρώ. Το έργο διεκδικούσαν, επίσης, και οι κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Intrakat-Watt και ΑΒΑΞ-ΑΑΓΗΣ.
Όπως είχε ήδη γράψει το mononews.gr αναμενόταν εντός της εβδομάδας η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών των διεκδικητών του διαγωνισμού. Το έργο είχε προκηρυχθεί από τον ΕΔΣΝΑ και όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του φορέα που δημοσιεύθηκε προ ολίγου, το μοναδικό σχήμα που πληροί τα τεχνικά κριτήρια για να ληφθεί υπόψη η οικονομική του προσφορά είναι η Κοινοπραξία των ΗΛΕΚΤΩΡ (θυγατρική του Ομίλου της Ελλάκτωρ) με την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.
Βάσει των διαδικασιών το επόμενο βήμα είναι η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, η ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη, η επισημοποίηση του αποτελέσματος και εν συνεχεία η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η ψήφισή της από τη Βουλή.
Το έργο
Πρόκειται για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων αρχικής, η οποία θα κατασκευαστεί στο Γραμματικό και αποτελεί το τρίτο υπό δημοπράτηση έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική με τα άλλα δύο να είναι τα ΣΔΙΤ για το Σχιστό και τη Φυλή.
Η διάρκεια του έργου ανέρχεται αρχικά στους 96 μήνες. Εντός αυτού του διαστήματος υπολογίζεται πως η κατασκευή θα διαρκέσει 18 μήνες, η δοκιμαστική λειτουργία 6, ενώ η εμπορική λειτουργία της μονάδας θα ανέλθει στους 72.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΑΑΤ: Απάντηση δέκα σημείων στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική
- Βενεζουέλα: Η ανάπτυξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Καραϊβική είναι «η μεγαλύτερη απειλή» που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα
- Νέα υπηρεσία του 1555: Βιντεοκλήση στην ελληνική νοηματική γλώσσα
- Μενδώνη: Έργα πολιτισμού στο Κιλκίς, ύψους άνω των 7.000.000 ευρώ
