• Διεθνής πολιτική

    Χάος ξανά στην Δυτική Όχθη: Νεκρός Ισραηλινός αξιωματικός – Επεισόδια γύρω από τη σορό της δημοσιογράφου του Al Jazeera

    Διαδηλωτές με σημαίες της Παλαιστίνης γύρω από το φέρετρο δημοσιογράφου του Al Jazeera


    Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Όχθη την Παρασκευή, λίγες μέρες μετά τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και τον θάνατο της δημοσιογράφου του Al Jazeera,  Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

    Την Παρασκευή, ένας Ισραηλινός αξιωματικός, ο οποίος  τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Παλαιστίνιους μαχητές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, υπέκυψε στα τραύματά του. Από τις μάχες δύο Παλαιστίνιοι νοσηλεύονται, επίσης, σε κρίσιμη κατάσταση.

    Την ίδια ώρα, συγκρούσεις ξέσπασαν και στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ, κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

    Η ισραηλινή αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ.

    Πλάνα  δείχνουν, μάλιστα, το φέρετρο της δημοσιογράφου να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η προέλευση των πυρών που οδήγησαν στον θάνατο της δημοσιογράφου του Al Jazeera. Η πλευρά των Παλαιστηνίων, αλλά και το ίδιο το κανάλι με έδρα το Κατάρ, κατηγορούν την Ισραηλινή πλευρά. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών.

    «Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο», ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι παλαιστινιακής ή ισραηλινής προέλευσης.

    Διαβάστε επίσης

    Δυτική Όχθη: Νεκρή από πυρά δημοσιογράφος του Al Jazeera

    Η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al-Jazeera στην Δυτική Όχθη



    ΣΧΟΛΙΑ