• Διεθνής πολιτική

    Δυτική Όχθη: Νεκρή από πυρά δημοσιογράφος του Al Jazeera


    Νεκρή από πυρά στην Δυτική Όχθη έπεσε η Ιορδανή δημοσιογράφος του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία κάλυπτε επεισόδια στην Τζενίν.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, η ρεπόρτερ χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι.

    Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε από πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, στοιχείο που επιβεβαίωσε φωτορεπότερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ανέφερε πως η δημοσιογράφος του σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος μπορεί να σκοτώθηκε από πυρά παλαιστινίων μαχητών, καθώς εξελισσόταν μάχη.

    Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, πάντως, ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζοντας πως οι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα «μαζικά» πυρά που δέχθηκαν στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους, ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα, που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, να χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, πιθανόν από παλαιστίνιους ενόπλους».

    Ο τραγικός θάνατος της δημοσιογράφου καταγράφηκε έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της πολυκατοικίας Τζαλάα, όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά στον θύλακα.

    Από την 22η Μαρτίου, στο Ισραήλ έχει διαπραχθεί σειρά επιθέσεων με τουλάχιστον 18 νεκρούς. Αντιδρώντας, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σειρά επιδρομών στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στον τομέα της Τζενίν, προπυργίου διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζελένσκι: Δεν θα είχε γίνει πόλεμος αν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ

    Κίεβο: Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την διακοπή της ροής αερίου μέσω του σημείου εισόδου ‘Σοχρανίφκα’

    Η Ουκρανία καλύπτει τις ανάγκες της σε καύσιμα και θα αυξήσει τις προμήθειές της για να αποτρέψει μελλοντικές ελλείψεις



    ΣΧΟΛΙΑ