ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κέντρο Μελετών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε, σε μηνιαία βάση, κατά 2,5%.
Κύρια αιτία, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Τον Μάρτιο καταγράφηκε μείωση του 2%, ενώ τον Φεβρουάριο, αντιθέτως, είχε σημειωθεί αύξηση του 4%. «Οι προβλέψεις και η γενικότερη αίσθηση των επιχειρηματιών, δεν αφήνουν να διαφανούν σημαντικές βελτιώσεις, τουλάχιστο σε ότι αφορά το εγγύς μέλλον», υπογραμμίζει το Κέντρο Μελετών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.
Σε ότι αφορά, δε, το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Confindustria υπολογίζει ότι, στο σύνολό της, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μειώθηκε κατά 1,6%, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Σχετικά με την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, τέλος, αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα, η μείωση, για τους Ιταλούς βιομήχανους, μπορεί να αγγίξει το 2,5%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Αμετάβλητη η ανεργία τον Απρίλιο, 428.000 νέες θέσεις εργασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.