ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρόλος για έναν στην Ελλάκτωρ: Στο 64,6% το ποσοστό της Reggeborgh – Γιατί μείωσε το ποσοστό της η Motor Oil
Η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε πως η RB Ellaktor Holding B.V., θυγατρική της Reggeborgh, προχωρά στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης, έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε νωρίτερα το mononews.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ:
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των σχετικών διατάξεων του Ν. 3461/2006, όπως ισχύει, ότι την 06.05.2022 έλαβε ενημέρωση από το μέτοχό της Reggeborgh Invest BV, η οποία έχει ως εξής:
«Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 3461/2006 ότι αποφασίσαμε να υποβάλουμε προαιρετική δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους που κατέχουν κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά.
Η προαιρετική δημόσια πρόταση θα υποβληθεί από την εταιρεία RB Ellaktor Holding B.V. η οποία έχει ιδρυθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας, με έδρα στη Rijssen, Reggesingel 12, 7461BA, Ολλανδία.
Η RB Ellaktor Holding B.V. είναι 100% θυγατρική της Reggeborgh Invest BV. Το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με την δημόσια πρόταση έχει συνταχθεί από την RB Ellaktor
Holding B.V και τον σύμβουλό της Goldman Sachs Bank Europe SE.
Επισημαίνουμε ότι το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.».
Κατόπιν τούτων, η Εταιρεία θα ενημερώνει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος.
Διαβάστε την πρόταση της RB Ellaktor Holding B.V
Τι ανέφερε νωρίτερα το mononews
Νωρίτερα, το mononews ανέφερε τα εξής:
Προαιρετική Δημόσια Πρόταση για το 40% των μετοχών της Ελλακτωρ θα καταθέσει η Reggeborgh.Η τιμή στα 1,75 ευρώ.
Η Δημόσια πρόταση, με βάση την ισχύουσα χρηματιστηριακή νομοθεσία, υποχρεώνει τη Reggeborgh να προτείνει με εύλογο τίμημα την απόκτηση των επιπλέον μετοχών εκ μέρους των ιδιωτών επενδυτών.
Σήμερα οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ είναι η Reggeborgh που κατέχει το 31% των μετοχών, η Motor Oil που εξαγόρασε πριν από λίγο περίπου το 30%, το Βελγικό fund Atlas που κατέχει το 10%, ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης που κατέχει περίπου το 4% και άλλοι μικρομέτοχοι.
Επί της ουσίας, σε ελεύθερη διασπορά βρίσκεται περίπου το 20% των μετοχών της Ελλάκτωρ.
Διαβάστε επίσης:
Ελλάκτωρ: Πώς θα γίνει η Δημόσια Πρόταση από Reggeborgh – Όλες οι λεπτομέρειες (upd)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SpaceX: Κατρακύλα10,4% μετά την εκρηκτική IPO – Επιβεβαίωσε την πρώτη πώληση ομολόγων της
- ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy» – Στεφανή στο 70ο Ράλλυ Ακρόπολις 2026!
- Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε 639.858 ίδιες μετοχές αξίας €9.79 εκατ.
- Piraeus Securities για τράπεζες: Top picks Alpha Bank και Eurobank – Γιατί το ράλι θα έχει συνέχεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.