ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη διενέργεια ενός rapid test σε εβδομαδιαία βάση (από δύο) προβλέπει η νέα Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, που ισχύει από την 1η Μαΐου 2022 και τροποποιεί το μέχρι πρότινος ισχύον πλαίσιο (Β’ 4766/16/10/2021).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.
Κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.
Διαβάστε επίσης:
Επιπτώσεις για όσους δεν επιλέξουν προσωπικό γιατρό
8.015 κρούσματα, 32 θάνατοι και 231 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΑΕ–Ιράν: Συνάντηση στην Ινδία με φόντο πιθανή συμφωνία για το Ορμούζ
- Γεωργιάδης: Ζητά εξηγήσεις από τον Τσίπρα για τη μαρτυρία περί επαφών με Βενεζουελάνους αξιωματούχους
- F1 Ισπανία: Όλα ανοιχτά σήμερα, οι προβλέψεις απαγορεύονται
- Μητσοτάκης: Κίνητρα 5.000 ευρώ και νέα έργα για το νησί – Δεν δεχόμαστε απειλές ή υποδείξεις από κανέναν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.