ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας παρουσίασε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στο Seatrade Cruise Global, στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
«Καθώς ο κλάδος ξαναρχίζει τη λειτουργία του, ο όγκος επιβατών αναμένεται να ανακάμψει και να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 έως το τέλος του 2023, ενώ ο αριθμός των επιβατών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 12% έως το τέλος του 2026», δήλωσε η Kelly Craighead, Εκτελεστική Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA.
«Η κρουαζιέρα είναι προσιτή, υπεύθυνη και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες – στοιχεία που την καθιστούν τον καλύτερο τρόπο για να ανακαλύψουν τον κόσμο άνθρωποι όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων. Με την υποστήριξη μιας απίστευτα ανθεκτικής κοινότητας, το μέλλον του κλάδου της κρουαζιέρας είναι λαμπρό», κατέληξε.
Τα κυριότερα στοιχεία της έρευνας καταναλωτών της CLIA έδειξαν ότι:
- Η πρόθεση για πραγματοποίηση ενός ταξιδιού κρουαζιέρας ανακάμπτει, με το 63% των επιβατών ή των πιθανών επιβατών να δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «πιθανό» να κάνουν κρουαζιέρα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
- Το 69% των ερωτηθέντων που δεν έχουν κάνει ποτέ κρουαζιέρα δήλωσαν ότι είναι ανοιχτοί σε αυτό το είδος ταξιδιού, ποσοστό που υπερβαίνει τα προ πανδημίας επίπεδα.
- Οι επιβάτες κρουαζιέρας της ηλικιακής κατηγορίας των Millennial είναι το πιο ενθουσιώδες κοινό σε ό,τι αφορά την πρόθεση να επαναλάβουν ένα ταξίδι κρουαζιέρας, με το 87% να δηλώνει ότι θα ξανακάνει κρουαζιέρα τα επόμενα χρόνια, ακολουθούμενοι από τη γενιά των Gen X, με 85%.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.