ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλη κυκλοφορίας… Ένας βραχνάς που όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων ή άλλων μέσων μεταφοράς τέτοια εποχή κάθε χρόνο οφείλουν να αντιμετωπίσουν.
Όσοι δεν τα πληρώσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, αλλά και με την απαγόρευση της μεταβίβασης του οχήματός τους.
Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θα έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 148 ευρώ, με το πρόστιμο θα πληρώσει 296 ευρώ.
Βήμα – βήμα η εκτύπωση
Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2017 ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».
Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».
Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση».
Το μόνο που απομένει είναι να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».
Τι θα πληρώσουμε – ΠΙΝΑΚΕΣ
Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.
Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου από τον κάτωθι πίνακα.
Θυμίζουμε ότι για ακόμη μία χρονιά τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ΙΧ με ταχυδρομείο, αλλά θα πρέπει να τα εκτυπώσουν μέσω της εφαρμογής του TAXISnet.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνάντηση Μακρόν – Χριστοδουλίδη: Μίλησαν για την εφαρμογή της Στρατηγικής Συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας
- Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο για να επιτεθεί στο Ιράν αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
- Ο Λευκός Οίκος διέγραψε ανάρτηση του αντιπροέδρου Βανς για τη γενοκτονία των Αρμενίων
- Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκαινίασε τον πρώτο προσομοιωτή λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.