ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H κεντρική τράπεζα του Καναδά ανακοίνωσε αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα των βασικών της επιτοκίων την Τετάρτη, από το 0,5% στο 1%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της στις 25 Απριλίου.
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα του Καναδά, τα «επιτόκια πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω» καθώς θα συνεχιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.
«Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος οι προσδοκίες για υψηλό πληθωρισμό να εδραιωθούν» τόνισε η κεντρική τράπεζα, προσθέτοντας ότι θα «χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της νομισματικής πολιτικής για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο».
Διαβάστε επίσης:
Δήλωση «βόμβα» από την Μαρίν Λεπέν για αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ
Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου – Φθηνή στέγη μέσω ΟΑΕΔ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέες αιχμές Φιντάν: «Οι περιορισμοί στην συνεργασία υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα του NATO»
- Από τα 15 στα 30 λεπτά το ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ; Το σχέδιο της FIFA με τον Τζάστιν Μπίμπερ
- Ασιατικές αγορές: «Βουτιά» 5,6% για τον Kospi – Πιέσεις σε Samsung και SK Hynix
- Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Νέα δωρεά μοτοσυκλετών στην Αστυνομία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.