ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, δεύτερος ο Τσίπρας – Οκτακομματική Βουλή από τις επόμενες εκλογές
Σε πείσμα της ξεκάθαρης προτροπής του να μην δώσουν “ούτε μια ψήφο στην Μαρίν Λεπέν” το 23% των ψηφοφόρων του αριστερού υποψήφιου Ζαν Λυκ Μελανσόν εμφανίζεται, σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop, έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 76% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ζεμούρ – ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Λεπέν – θα την υπερψηφίσει, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απόσχει.
Από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές, η οποία τάχθηκε κατά της Λεπέν, το 35% εμφανίζεται έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο, ένα άλλο 35% ψηφίζει Μακρόν, ενώ το 30% επιλέγει την αποχή.
Ως προς τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων, η μεγάλη πλειονότητα αυτών που τοποθετούνται στη Δεξιά θα ψηφίσουν την Λεπέν στο δεύτερο γύρο, η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος θα ψηφίσουν τον Μακρόν, ενώ στους Οικολόγους οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους τάσσονται υπέρ του Μακρόν, αν και το 38% δηλώνει πως θα απόσχει.
Τέλος, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και δημοσκόπους, μεταξύ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αυτοί που θα επέλεγαν την Λεπέν αν αποφάσιζαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που θα επέλεγαν τον Μακρόν.
Διαβάστε επίσης
Μακρόν: Προεκλογική εκστρατεία στα προπύργια της Λεπέν
Γαλλία-Προεδρικές εκλογές: Τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Είναι ένας θρασύτατος και αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός»
- Λουτράκι: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε δασική έκταση στη θέση Σκαλωσιά – Παραμένουν οι δυνάμεις στο σημείο
- Υπ. Κοινωνικής Συνοχής: Δεν εξετάζεται επιβολή πλαφόν στα ενοίκια
- Morgan Stanley: Τι έδειξε ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν για μετοχές, ομόλογα και χρυσό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.