ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Boυλή-προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεταρρυθμίσεις για μεγαλύτερη προσέλκυση επενδύσεων ζήτησαν βουλευτές της συμπολίτευσης
Τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα ανάπτυξης θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας πριν από λίγο, στο OT Forum.
Παράλληλα σημείωσε ότι το μάξιμουμ δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια και αυτό διότι δεν είναι γνωστό πότε θα τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Εκτίμησε επίσης ότι οι συζητήσεις για τις οικονομικές σχέσεις Δύσης- Ρωσίας, θα έχουν μεγάλη διάρκεια.
Ανέφερε, επίσης, ότι το 2021, η απειλή του πολέμου στην Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα ο ανάπτυξη να μειωθεί κατά 0,3 της μονάδες, δηλαδή θα μπορούσε το τελικό αποτέλεσμα να είναι στο 8,6-8,7%, έναντι 8,3% που διαμορφώθηκε τελικά.
Ο Θ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση της αβεβαιότητας στην οικονομία που φέρνει το εύθραυστο περιβάλλον, λόγω του πολέμου. Σημείωσε πως είναι άγνωστο ακόμη το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και το επενδυτικό κλίμα, κάτι όμως που -όπως είπε- για την ώρα δεν έχει φανεί.
Διαβάστε επίσης
Σκυλακάκης: Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης
Σκυλακάκης: Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα με περιορισμένους δημοσιονομικούς στόχους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρική Porsche Cayenne
- Νίκος Χαρδαλιάς: Πέθανε ο πατέρας του – Η συγκινητική ανάρτηση του περιφερειάρχη
- Γεωργιάδης για «Ιθάκη» Τσίπρα: Αυτοκριτική είναι να πεις πόσο UFO είμαι που έβαζα υπουργούς κάποιους που ήταν UFO, όχι να κατηγορείς τους άλλους
- ΕΑΕΕ: Στα €2,5 εκατ. οι αποζημιώσεις για αστική και επαγγελματική ευθύνη