• LIFE&STYLE

    Ποια Ελληνίδα σχεδιάστρια «εμφανίστηκε» στα Όσκαρ;

    Η Μαρία Μενούνος στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ

    Η Μαρία Μενούνος στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ


    Δεν θεωρείται τυχαία η μεγαλύτερη επίδειξη μόδας, η πασαρέλα με την απόλυτη απήχηση σε διεθνές επίπεδο, το μεγαλύτερο στοίχημα για κάθε δημιουργό. Είναι το παιχνίδι των χορηγών, των ιστορικών οίκων, των κοσμηματοπωλών, της πολυτέλειας στο κόκκινο χαλί με «τοποθέτηση προϊόντος». Σε μια χρονική στιγμή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε για λίγο τι γίνεται στην Ουκρανία, να σταματήσουμε την καταμέτρηση των κρουσμάτων και των θανάτων του Covid-19…

    Κι αν μετά από καιρό, και μία μάλλον προβλέψιμη διαδικτυακή πασαρέλα τα τελευταία χρόνια, φτάσαμε να δούμε σε λάιβ αναμετάδοση, σταρ με ακτινοβολία, στη χθεσινή 94η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, θα μέναμε ικανοποιημένοι ακόμη και με όλα τα «κλισέ». Δηλαδή την Zendaya να φοράει Valentino και Boucheron καθώς είναι η πρέσβειρα και των δύο οίκων, και την Kρίστεν Στιούαρτ με Chanel (ακόμη κι αν επρόκειτο για σορτς με σακάκι και λευκό πουκάμισο), ως «μοντέλο» του οίκου, να μην μπορούν να επενδύσουν σε έναν άουτσάιντερ.

    H Κristen Stewart με Chanel
    H Κristen Stewart με Chanel

    Γι’αυτό ακριβώς και αποτελεί πάντα έκπληξη όταν βλέπεις έναν «δικό σου» σχεδιαστή, έναν Έλληνα, να επιλέγεται στον χορό των δισεκατομμυρίων. Και κάπως έτσι, η Σήλια Κριθαριώτη έντυσε την επίσης, κατά κάποιον τρόπο, «δική μας», Μαρία Μενούνος, η οποία, εμφανίστηκε με πράσινο, στράπλες φόρεμα με τέσσερις φιόγκους και εντυπωσιακό σκίσιμο για να δούμε την ίδια εικόνα να αναπαράγεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και των δύο, τόσο στο Ιnstagram όσο και στο ΤikTok.

    Η Μαρία Μενούνος με στράπλες δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας
    Η Μαρία Μενούνος με στράπλες δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας

    Έχει σημασία που ορισμένοι βιάστηκαν να σχολιάσουν αρνητικά το συγκεκριμένο ρούχο και να γράψουν πως «έφτασαν και πάλι τα Χριστούγεννα» ή να σχολιάσουν πως το πατρόν μοιάζει εξαιρετικά οικείο; Άλλοι την αποκάλεσαν «Ελληνίδα θεά.» Η κριτική είναι κι αυτή στο παιχνίδι, μαζί με την ετυμηγορία των εντυπώσεων.

    Και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα 15 λεπτά δημοσιότητας για την Ελληνίδα σχεδιάστρια, η οποία, την ευχαρίστησε «δημόσια» για την επιλογή της με τρεις πράσινες καρδιές καθώς δεν είναι και λίγο να συναγωνίζεσαι τα «θηρία» της διεθνούς μόδας.

    Αυτά είναι τα Oscar a la Grecque για το 2022. H Mαρία Μενούνος με Σήλια Κρηθαριώτη στο κόκκινο χαλί (με την αντίθεση του πράσινου και του κόκκινου) και ο Μίκης Θεοδωράκης που τιμήθηκε (έστω κι αργά) από την Ακαδημία Κινηματογράφου στο αφιέρωμα για τις προσωπικότητες της ψυχαγωγίας που έφυγαν από τη ζωή μέσα στην χρονιά που πέρασε. In Memoriam. Όπως και η Ολυμπία Δουκάκη.

    Η Μαρία Μενούνος με Σήλια Κριθαριώτη
    Η Μαρία Μενούνος με Σήλια Κριθαριώτη

    Κι έχουμε αρχίσει να συμπαθούμε και να παρακολουθούμε πιο εντατικά την Μάγκι Τζίλενχαλ για την «Χαμένη Κόρη» που γυρίστηκε μέσα στην πανδημία στις Σπέτσες. Και κουβαλάει λίγη Ελλάδα όπου κι αν βρίσκεται πλέον… Όπως και την Ολίβια Κόλμαν, μετά την πετυχημένη της συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Μάγκι Τζίλενχαλ, γιατί όλα συνδέονται τελικά με έναν μαγικό τρόπο…

    H Ζendaya με Valentino
    H Ζendaya με Valentino

    Οι παραφωνίες ήταν όπως πάντα στο πρόγραμμα. Το κιτς υπερθέαμα. Τα κόκκινα φορέματα, τα χρυσά, τα ασημένια, οι παγέτες και τα αποκαλυπτικά φουστάνια. Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, έστω κι αν ήταν προ-σκηνοθετημένο σε μια εποχή που η βία δεν συγχωρείται. Δάκρυσε, και ζήτησε συγνώμη. Αν είχε δηλώσει πως θα τον ενδιέφερε να βάλει υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί, ο βραβευμένος πλέον και με Όσκαρ ηθοποιός. Η Τζέιμι Λι Κέρτις πάντως φόρεσε μία γαλάζια κορδέλα σαν δαχτυλίδι ως ένδειξη συμπαράστασης στους Ουκρανούς πρόσφυγες.

    Η Μαρία Μενούνος στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ
    Η Μαρία Μενούνος στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ

    Για την ιστορία, πράσινο φόρεμα με ουρά επέλεξε για να συνοδεύσει τον άνδρα της, και η Tζάντα Πίνκετ Σμιθ, χωρίς να σκεφτεί ότι υπήρχε περίπτωση να αποτελέσει «τάση» για το φετινό κόκκινο χαλί των ανατροπών. Της διαφορετικότητας. Της έντασης. Της συμφιλίωσης. Των φιόγκων και των χαστουκιών. Kάπως έτσι θα θυμόμαστε την απονομή των Όσκαρ του 2022. Και ιδανικό σάουντρακ; Sorry seems to be the hardest word.

    Διαβάστε επίσης:

    Oscars 2022: Στο CODA το Όσκαρ καλύτερης ταινίας – Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

    Όσκαρ 2022: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ μπορεί να του κοστίσει το χρυσό αγαλματίδιο

    Ποιος είναι ο Έλληνας εκατομμυριούχος που επιδιώκει να γίνει κυβερνήτης της Νέας Υόρκης;



    ΣΧΟΛΙΑ