• LIFE&STYLE

    Όσκαρ 2022: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ μπορεί να του κοστίσει το χρυσό αγαλματίδιο

    Ο Γουίλ Σμίθ με το χρυσό αγαλματίδιο

    Ο Γουίλ Σμίθ με το χρυσό αγαλματίδιο


    Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, στιχουργός και ράπερ Γουίλ Σμιθ μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού έπειτα από το χαστούκι που έδωσε, σε ζωντανή σύνδεση, στον παρουσιαστή της τελετής απονομής των Όσκαρ Κρις Ροκ, αφήνοντας άναυδο όλο τον κόσμο.

    Σύμφωνα με τη The Post, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απένειμε τα βραβεία Όσκαρ ,τα ξημερώματα στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες, έχει αυστηρές οδηγίες στον κώδικα δεοντολογίας της.

    Ανώτατη πηγή του Χόλυγουντ δήλωσε στη The Post ότι «είναι βασικά επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα. Ήταν τόσο άβολα».

    «Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών κυκλοφόρησε έναν κώδικα συμπεριφοράς, το 2017, στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έπληξε τον κλάδο.

    Ο κώδικας αυτός τονίζει τη σημασία της «τήρησης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

    Εκείνη την εποχή, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS Dawn Hudson έγραψε στα μέλη:

    «Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών», ανέφερε η ίδια στο περιοδικό Variety.

    Σύμφωνα με την Post, ο Κώδικας Δεοντολογίας της Ακαδημίας, που κυκλοφόρησε το 2017, μετά από σεξουαλικό σκάνδαλο, τονίζει τη σημασία της «υπεράσπισης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

    Εκείνη την εποχή, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMPAS, Dawn Hudson, έγραψε στα μέλη: «Η συμμετοχή στην Ακαδημία είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα κινηματογραφιστών», ανέφερε το Variety.

    «Εκτός από την επίτευξη αριστείας στον τομέα των κινηματογραφικών τεχνών, τα μέλη πρέπει επίσης να συμπεριφέρονται ηθικά υποστηρίζοντας τις αξίες της Ακαδημίας για σεβασμό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ένταξη και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που ενισχύει τη δημιουργικότητα».

    Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για άτομα που κάνουν κατάχρηση της θέσης, της εξουσίας ή της επιρροής τους με τρόπο που παραβιάζει τα αναγνωρισμένα πρότυπα ευπρέπειας. Η Ακαδημία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε μορφή κακοποίησης, παρενόχλησης ή διάκρισης με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Το Συμβούλιο πιστεύει ότι αυτά τα πρότυπα είναι απαραίτητα για την Ακαδημίας και αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Oscars 2022: Στο CODA το Όσκαρ καλύτερης ταινίας – Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

    Πρωτοφανές σκηνικό στα Oscars 2022: Ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ μετά από σχόλιο για τη σύζυγό του [βίντεο]

    Αγγελική Νικολούλη: Τι απαντά για το κόκκινο σακάκι



    ΣΧΟΛΙΑ