ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια πλειοψηφία ιρανών βουλευτών εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με τους όρους που πρέπει να ικανοποιηθούν για να επιστρέψει η Τεχεράνη στη συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά της του 2015, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο της χώρας IRNA.
Οι 250 βουλευτές αναφέρουν ότι η αμερικανική και η ευρωπαϊκή πλευρά θα πρέπει να εγγυηθούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από μια συμφωνία που τυχόν να αναβιώσει και ότι δεν θα ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό για την επαναφορά όλων των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών εις βάρος της Τεχεράνης.
Ζητούν επίσης την άρση όλων των αμερικανικών κυρώσεων μέσα από μια διαδικασία επαλήθευσης.
Η απόφαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει το 2018 την Ουάσινγκτον από τη συμφωνία μονομερώς και να επιβάλει τις προηγούμενες κυρώσεις καθώς και νέες οδήγησε το Ιράν να αρχίσει τον Μάιο του 2019 να εγκαταλείπει την τήρηση πολλών από τους περιορισμούς στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας που προβλέπονταν δυνάμει της συνθήκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ουκρανική κρίση: Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Μακρόν και Πούτιν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
- Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
- Οικογένεια Κουλουκουντή: Τα θρυλικά Liberties, η κυριαρχία στις θάλασσες, η διαμάχη με την καλλονή Τάρα και το… Οσκαρ της Κασσάνδρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.