ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο GDPR αλλάζει: Τι φέρνει η νέα πρόταση της Κομισιόν και το ψηφιακό μέλλον των προσωπικών μας δεδομένων
Η Κομισιόν έχει προετοιμάσει ένα «γενναίο και ολοκληρωμένο» πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την περίπτωση που η Μόσχα συνεχίσει την επιθετικότητά της απέναντι στην Ουκρανία, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και τη γαλλική Les Echos.
«Έχουμε προετοιμάσει ένα γενναίο και ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων» εξήγησε η φον ντερ Λάιεν, ενώ πρόσθεσε ότι στις κυρώσεις περιλαμβάνεται «ο περιορισμός στην πρόσβαση σε ξένο κεφάλαιο» και «έλεγχοι στις εξαγωγές, κυρίως σε τεχνικά προϊόντα».
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής, επίσης περιλαμβάνεται στις κυρώσεις.
Το αν ο αγωγός αυτός θα τεθεί σε λειτουργία εξαρτάται «από τη συμπεριφορά της Ρωσίας» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Διαβάστε επίσης
Κομισιόν: Γελοίο και εντελώς αβάσιμο το δημοσίευμα περί πιέσεων για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόσα κέρδη είχαν στο 9μηνο Κούστας, Φράγκου, Τσάκος, Κωνσταντακόπουλος, Προκοπίου, Παληού, Αλαφούζος
- Η δεσπόζουσα θέση της booking.com
- Γονική παροχή με επικαρπία στον γονιό: Πότε δεν συμφέρει και ποια λύση είναι καλύτερη σε περίπτωση χρεών
- O εντυπωσιακός γάμος του γιού του Αβραμόπουλου, τι φοβάται το ΜΜ, τον Μάρτιο ο ανασχηματισμός, το τετ α τετ Αδωνι – Greg και το γκάζι Παπασταύρου