• Ναυτιλία

    Αλίκη Παληού: Μια απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία αναλαμβάνει πρόεδρος της Performance Shipping Inc

    Αλίκη Παληού: Μια απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία αναλαμβάνει πρόεδρος της Performance Shipping Inc

    Αλίκη Παληού


    Η νέα γενιά του ελληνικού εφοπλισμού αναλαμβάνει σταδιακά τις ηγετικές θέσεις στις ναυτιλιακές εταιρείες. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η προώθηση της Αλίκης Παληού, κόρης του Σ. Παληού στην προεδρία της Performance Shipping.

    Ο Συμεών Παληός ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την θέση του προέδρου και στην προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας θα προταθεί η κόρη του Αλίκη Παληού.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής ήδη έχει αναδείξει την άλλη κόρη του, την Σεμίραμις Παληού στην μητρική ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, η οποία είναι και πρόεδρος της HELMEPA.

    Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, τον επόμενο μήνα Φεβρουάριο, η γενική συνέλευση των μετόχων θα μειώσει τον αριθμό των συμβούλων από επτά μέλη σε πέντε και θα εκλέξει την Αλίκη Παληού, τον σύζυγό της, Ανδρέα Μιχαλόπουλο και τους τους Άλεξ Παπαγεωργίου, Μιχάλη Μπουτάρη και Loïsa Ranunkel.

    Η Αλίκη Παληού, που σήμερα είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ο σύζυγος της Ανδρέας Μιχαλόπουλος ήδη έχει αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχει εργαστεί ως Διευθύντρια της εταιρείας από τον Φεβρουάριο του 2020. Επίσης, έχει διατελέσει Διευθύντρια, Αντιπρόεδρος και Ταμίας της Unitized Ocean Transport Limited από τον Ιανουάριο του 2020.

    Από το 2010 έως το 2015 εργάστηκε ως Διευθύντρια και Ταμίας της Alpha Sigma Shipping Corp. Η Αλίκη Παλιού σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Καντέρμπουρυ του Ηνωμένου Βασιλείου και απέκτησε μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία στο Central Saint Martins School of Art and Design στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

    Το 2005 αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.. Είναι κόρη του Συμεών Παλιού, του Προέδρου και είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο.

    Επισημαίνεται ότι τα πλοία της Performance Shipping Inc. απασχολούνται κυρίως σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις με κορυφαίες εταιρείες ενέργειας και μεταφορείς. Από τις 15 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία κατέχει και διαχειρίζεται πέντε δεξαμενόπλοια.

    Μέσα στους στόχους της εταιρείας είναι η στρατηγική διαχείριση, που περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, τον εντοπισμό, την αγορά, τη χρηματοδότηση και την πώληση πλοίων, καθώς η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η φήμη της ομάδας διαχείρισης της εταιρείας στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία ενισχύουν την αξία των μετόχων, παρέχοντας ευκαιρίες προμήθειας για αγορές και πωλήσεις πλοίων, εξαγορές νεότευκτων, ναυλώσεις και συμφωνίες χρηματοδότησης.

    Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος

    Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping Inc. από τον Οκτώβριο του 2020 και ήταν Διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2020. Από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Από τις 13 Ιανουαρίου 2010 έως τον Οκτώβριο 2020 ήταν επίσης Οικονομικός Διευθυντής και Ταμίας.

    Ο Α. Μιχαλόπουλος διετέλεσε Chief Financial Officer και Treasurer της Diana Shipping Inc. από τον Μάρτιο του 2006 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και επίσης διετέλεσε Διευθυντής της Diana Shipping Inc. από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2020.

    Ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 όταν εντάχθηκε Merrill Lynch Private Banking στο Παρίσι. Το 1995 έγινε International Corporate Auditor με τη Nestle SA με έδρα το Vevey της Ελβετίας και το 1998 μετακόμισε στη θέση του Trade Marketing and Merchandising Manager.

    Από το 2000 έως το 2002, εργάστηκε για την McKinsey and Company στο Παρίσι της Γαλλίας ως Associate Generalist Consultant πριν ενταχθεί σε έναν σημαντικό Ελληνικό Φαρμακευτικό Όμιλο με δραστηριότητα Ε&Α στις ΗΠΑ ως Αντιπρόεδρος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής το 2002 όπου παρέμεινε έως το 2005.

    Από το 2005 έως το 2006 εργάστηκε στην Diana Shipping Agencies SA ως Project Manager. Ο Α. Μιχαλόπουλος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Paris IX Dauphine με Άριστα το 1993 αποκτώντας MSc στα Οικονομικά και μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Διοίκησης με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Το 1995 απέκτησε επίσης μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος είναι παντρεμένος με την Αλίκη Παλιού.

    Ο Συμεών Παληός

    Ο Συμεών Παληός, θήτευσε στην θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 13 Ιανουαρίου 2010 και ως Διευθύνων Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2020. Έχει επίσης υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις στην Diana Shipping Inc., συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου από τις 21 Φεβρουαρίου, 2005, έως την 1η Μαρτίου 2020, και ως Διευθυντής από τις 9 Μαρτίου 1999 , υπηρετώντας ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 21 Φεβρουαρίου 2005.

    Ο Σ. Παληός ήταν επίσης πρόεδρος της Diana Shipping Services SA. και πριν από τις 12 Νοεμβρίου 2004, ο Α. Παληός ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Agencies SA. Από το 1972, όταν ίδρυσε την Diana Shipping Agencies SA, ο Σ. Παληός είχε συνολικά ευθύνη για τις δραστηριότητές της εταιρείας.

    Ο Σ. Παληός έχει εμπειρία στον ναυτιλιακό κλάδο από το 1969 και εξειδίκευση σε τεχνικά και λειτουργικά θέματα. Έχει υπηρετήσει ως σημαιοφόρος στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για την επιθεώρηση επιβατηγών σκαφών για λογαριασμό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και έχει τα προσόντα του ναυπηγού και μηχανικού.

    Ο Σ. Παληός είναι μέλος διάφορων κορυφαίων νηογνωμόνων παγκοσμίως και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της United Kingdom Freight Demurrage and Defense Association Limited. Από τις 7 Οκτωβρίου 2015, ο Σ. Παληός είναι Πρόεδρος του Συλλόγου «Ίδρυμα Φίλων Βιοϊατρικών Ερευνών, Ακαδημία Αθηνών». Είναι κάτοχος πτυχίου στη Ναυτική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Durham.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ