• Άρθρα

    Οι συνεχείς αποχωρήσεις Intralot από θυγατρικές και ο ΟΠΑΠ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Οι συνεχείς αποχωρήσεις Intralot από θυγατρικές και ο ΟΠΑΠ: Από μια νέα θυγατρική ανακοίνωσε πως αποχωρεί η Intralot. Πρόκειται για την Slovenske Loterie a.s. που λειτουργεί δίκτυο με «φρουτάκια» στη Σλοβενία.  Το συμμάζεμα που κάνει ο Αντώνης Κεραστάρης συνεχίζεται με στόχο να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες αγορές. Περιμένουμε, όμως, με αγωνία περισσότερα στοιχεία για τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.  Για να δώσουμε ένα κίνητρο στη διοίκηση της Intralot, αποκαλύπτουμε πως η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ είναι της τάξης των 4–5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ από την προηγούμενη συμφωνία τα ετήσια έσοδα έφταναν τα 30 εκατομμύρια! Ισχύουν οι έγκυρες πληροφορίες μας;

    Απανωτές οι εξελίξεις στα telecoms

    Δύο προσφορές για την Cyta Hellas, νέα προσφυγή της Wind Hellas σε ομολογιακό (ξέχασαν να ανακοινώσουν το κουπόνι…), εκκρεμότητα με την Forthnet που θα λήξει συντόμως, επικείμενη απόφαση της ΕΕΤΤ για προσφυγή της Vodafone κατά Cosmote. Η αγορά τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε αναβρασμό, κατάσταση που θα συνεχιστεί και στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Οσο για τα σενάρια περί εισόδου νέου παίκτη, μάλλον διαψεύστηκαν αφού οι Κινέζοι της PCCW Global έγιναν… Λούηδες!

    Η πατάτα της πατάτας….

    the wise man
    the wise man

    Εξαιρετικά κινητική εμφανίζεται εσχάτως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και με αντανακλαστικά που δεν θυμίζουν το παρελθόν. Οχι, φίλτατοι! Η αλλαγή στάσης δε συνδέεται με τη λήξη θητείας του προέδρου.

    Ο κ. Δημήτρης Κυριτσάκης έχει δηλώσει πως θα εξαντλήσει τη θητεία του που λήγει στο τέλος του επόμενου έτους. Πιθανώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού κινητοποιείται επειδή ορισμένοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς!

    Κάτι τέτοιο συνέβη με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που δραστηριοποιείται στην αγορά πατάτας και γαλακτοκομικών προϊόντων.

    Η διοίκησή της έβγαλε ακόμα και ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «όποιος από τους πατατοπαραγωγούς, χωρίς εξαίρεση, παραβιάσει την απόφαση του Δ.Σ. και διαθέσει την πατάτα της χειμερινής εσοδείας πριν τις 24-12-2017, τότε η τιμή του γάλακτος που παραδίδει στην ΕΑΣ θα μειώνεται για όλο το 2018 στο μισό ποσό απ’ αυτό που πληρώνεται σήμερα».

    Τι περίμεναν δηλαδή να συμβεί; Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται πλέον και η Μινέρβα για τον τρόπο που λειτουργεί το δίκτυο διανομής προϊόντων μαργαρίνης και βουτύρου.

    Βέβαια, το ζήτημα δεν είναι το πότε γίνεται η παρέμβαση. Πότε τελεσιδικεί μια υπόθεση ενδιαφέρει…

    Νέα γενιά κρατικο-μανατζαρέων

    Τι βαρύγδουπες ανακοινώσεις έχουμε ακούσει για τον νέο (κρατικό) ΟΑΣΘ που διεξάγει τις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης! Τι εξαγγελίες για διαφάνεια, αξιοκρατία και πόσες κατάρες για τους αμαρτωλούς ιδιώτες που τον λειτουργούσαν πριν τον κρατικοποιήσει η κυβέρνηση και ο Σπίρτζης! Τι δημοσιεύματα.

    Έχουμε και εμείς ένα δημοσίευμα! Για το πόσο πλήρωσε ο κρατικός ΟΑΣΘ το φρέον που χρειάζονται τα κλιματιστικά των λεωφορείων. Ο ιδιωτικός ΟΑΣΘ το αγόραζε 5,5–6,5 ευρώ το κιλό. Λίγο πριν ανακοινωθεί η κρατικοποίηση του οργανισμού πλήρωσε πράγματι 11,7 ευρώ το κιλό για έναν μήνα.

    Πόσο πλήρωσε ο …διαφανής και κρατικός ΟΑΣΘ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2017; Από 13 έως 16 ευρώ το κιλό!

    Η υπόθεση κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ, με τον πρόχειρο τρόπο που σχεδιάστηκε από τον γνωστό… σχεδιαστή Σπίρτζη, κουμπάρο του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα θα οδηγήσει στο διασυρμό της χώρας αφού θα καταπέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μπορεί βέβαια να έχει προλάβει το ΣτΕ. Τότε θα γελάσουμε όλοι μαζί με τον Σπίρτζη.

    …και η νέα γενιά διαιτησιών

    Για χρόνια κυκλοφορεί στα δικηγορικά γραφεία η… ζήλεια για τους διαιτητές σε γνωστές διαφορές μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτών μέσω των οποίων δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις ρόλο διαιτητών είχαν πρώην κυβερνητικά στελέχη της περιόδου ΠΑΣΟΚ τα οποία έλαβαν σημαντικότατα ποσά για τις υπηρεσίες τους. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το μετρό Θεσσαλονίκης.

    Η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί μια νέα γενιά διαιτησιών ώστε να συνεχίσουν να βγαίνουν καλά λεφτουδάκια.

    Πάρτε για παράδειγμα, την ιστορία της διαιτησίας με την καναδική Eldorado Gold για τα μεταλλεία Κασσάνδρας έπειτα από προσφυγή των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

    Ήδη πήρε παράταση δύο μηνών και πήγε για τον Απρίλιο. Πολλοί λένε πως θα υπάρξει και νέα παράταση. Λέτε να περιμένουν πως στο τέλος θα βαρεθούν οι Καναδοί και θα φύγουν;



    ΣΧΟΛΙΑ