• Business

    Συνάντηση Πιτσιόρλα με Καναδούς επενδυτές για μεγάλη επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη

    • NewsRoom
    κάνναβη


    Το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία μίας νέας, μεγάλης μονάδας καλλιέργειας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη εξέφρασαν Καναδοί επενδυτές που είχαν, μάλιστα, συνάντηση για τον σκοπό αυτό με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιόρλας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της καναδικής εταιρείας Aphria, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς το ενδεχόμενο επένδυσης σε έκταση 50.000 στρεμμάτων.

    Όπως ανέφερε ο υφυπουργός στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, «πρόκειται για μια σοβαρή πρόταση για καλλιέργεια 50.000 στρεμμάτων. Μας παρουσίασαν όλο το σχέδιο αναλυτικά κι ελπίζουμε η επένδυση να πραγματοποιηθεί».

    Η Aphria έχει έδρα το Οντάριο του Καναδά, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, ενώ το ενδιαφέρον της έχει άμεση σχέση με το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, το οποίο ευνοεί τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ήδη θυγατρικές στις ΗΠΑ.

    Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τα αρμόδια υπουργεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ενδιαφέροντος αυτού αποτελεί και η ανάπτυξη αντίστοιχης μονάδας στη Βέροια, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δυο με τρία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, διευθύνοντα σύμβουλο της Golden Greece Holdings, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό της ομάδας των δέκα επενδυτών του project. Ο πρώτος γύρος επενδύσεων αναμένεται να είναι 400 εκατ. ευρώ και θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το 80% των θέσεων εργασίας στους τομείς της καλλιέργειας, εμπορίας και μεταφοράς θα μπορούσαν να καλυφθούν από Έλληνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κάνναβη, το project της Βέροιας και η ανεργία στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατρική κάνναβη: «Φρένο» σε προσδοκίες και προβληματισμούς βάζουν δυο νέες έρευνες



    ΣΧΟΛΙΑ