• Pharma & Health

    Πώς ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών σχεδιάζει να ιδρύσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο

    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου

    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου


    Την ίδρυση ενός υπερσύγχρονου ιδιωτικού πανεπιστημίου στη χώρα σχεδιάζει ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, στο πλαίσιο της πολύπλευρης και πολυδιάστατης στρατηγικής ανάπτυξής του, στην οποία επιλέγει να παραμένει πιστός παρά τις καταλυτικές εξελίξεις που ανατρέπουν τις ισορροπίες στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Την ίδια ώρα, η ατζέντα του περιλαμβάνει και στρατηγικής σημασίας συνεργασίες και εξαγορές, εντός και εκτός των συνόρων.

    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Βασίλης Αποστολόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και τον καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη, με αφορμή το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018*, η ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα αποτελεί ένα «όνειρο» για τον Όμιλο, το οποίο θα τεθεί προς πραγμάτωση όταν το Ελληνικό Σύνταγμα το επιτρέψει με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Για το εγχείρημα αυτό η διοίκηση προτίθεται να αξιοποιήσει την  δεκάδων στρεμμάτων ιδιόκτητη έκταση στην Παιανία, όπου θα ανεγερθούν οι υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, σε περίπτωση που η εξαγορά ενός ετοιμοπαράδοτου ακινήτου κριθεί ασύμφορη.

    Ο κος Αποστολόπουλος τόνισε, επίσης, ότι η καινοτομία αποτελεί προτεραιότητα για τον Όμιλο και προανήγγειλε την επικείμενη  συνεργασία με τη Google και τη Johnson & Johnson, προκειμένου να αναπτυχθεί μία πρωτοποριακή ψηφιακή χειρουργική πλατφόρμα αλλά και την άμεση απόκτηση του ρομποτικού συστήματος “Da Vinci XI”, καθώς και συστήματος  για αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη με υπέρηχους.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα αποτελεί και το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό για τον Όμιλο, ο οποίος μάλιστα παρέχει κίνητρα σε Έλληνες επιστήμονες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να επαναπατριστούν.

    Σχολιάζοντας την είσοδο μεγάλου επενδυτικού fund στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας της χώρας, ο κος Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για μια «φάση συγκέντρωσης», η οποία βρίσκεται στην αρχή της και αναφέρθηκε σε δύο επιχειρηματικές προσεγγίσεις:

    «Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις:  η πρώτη είναι η αποκομιδή κερδών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και η δεύτερη η συνεχής επενδυτική παρουσία. Για εμάς δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας, αλλά ένας αγώνας δρόμου», ανέφερε ο κος Αποστολόπουλος.

    Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι ο Όμιλος δεν προτίθεται να παρεκκλίνει από την στρατηγική που έχει «χαράξει», η οποία συνίσταται στη διαχρονική παρουσία με συνεχείς επενδύσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για… κοκορομαχία».

    από αριστερά: Βασίλης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χριστόδουλος Στεφανάδης

    Τα επενδυτικά πλάνα αφορούν τόσο την οργανική ανάπτυξη, όσο και την επέκταση με εξαγορές, σε δεύτερο χρόνο, με πρωταρχικό στόχο να παραμείνει το Ιατρικό Αθηνών ένας διαχρονικά πολύ ισχυρός όμιλος.

    Όντας ο πρώτος ελληνικός Όμιλος που βγήκε εκτός των συνόρων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα αναπτυξιακά σχέδιά του δεν περιορίζονται στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο κος Αποστολόπουλος, παρότι κατά τα χρόνια της κρίσης υπήρξαν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Μέση Ανατολή, η  κατάσταση «καθήλωσε» τον Όμιλο στο βασικό του αντικείμενο, είναι όμως πλέον σε θέση να στραφεί και εκτός των συνόρων.

    Εντούτοις, επικαλούμενος και την ιδιότητά του ως προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών, ο διευθύνων σύμβουλος,  έκανε λόγο για «πατριωτικό επιχειρείν», τονίζοντας ότι παρά τα πλάνα για επέκταση στο εξωτερικό, η καρδιά του Ομίλου θα συνεχίσει να χτυπάει… ελληνικά.

    «Μένουμε στη χώρα, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, δημιουργούμε πλούτο και σκεφτόμαστε ελληνικά. Αυτός ο Όμιλος, όσο μεγάλος και να γίνει, θα παραμένει ελληνικός στην καρδιά του», υπογράμμισε ο κος Αποστολόπουλος.

    *Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρονών από την Ίδρυση του ομίλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ανοίγει» η αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα – Εγκρίθηκαν οι πρώτες άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπανός-Βιοϊατρική: «Ανθίζει το παρεμπόριο στην αγορά τομογράφων-Μας ζήτησαν 200.000 ευρώ για μια άδεια»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλυπτικό: Σκηνές ροκ με πρόεδρο τράπεζας να ρίχνει μπουνιές στον CEO….



    ΣΧΟΛΙΑ