• Business

    Πρόταση-έκπληξη από τη Volkswagen: Θα πάρει πίσω τα οχήματα ντίζελ των πελατών της εάν απαγορευτεί η κυκλοφορία τους

    • NewsRoom

    Ο CEO της VW, Matthias Müller


    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να αγοράσει πίσω τα οχήματα ντίζελ των πελατών της, σε περίπτωση που οι γερμανικές πόλεις τα απαγορεύσουν με βάση την απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης πως θα παρέχει περισσότερα κίνητρα στους δυνητικούς αγοραστές οχημάτων ντίζελ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση στη ζήτηση.

    Η απόφαση Γερμανικού Δικαστηρίου τον Φεβρουάριο επιτρέπει πλέον σε πόλεις στη Γερμανία να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των πιο ρυπογόνων οχημάτων ντίζελ από τους δρόμους τους. Πολλές γερμανικές πόλεις ξεπέρασαν τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τιμές οξειδίου του αζώτου, το οποίο προκαλεί αναπνευστικές παθήσεις.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η προσφορά επαναγοράς αφορά τη βασική μονάδα VW της Volkswagen και, συγκεκριμένα, τα νέα οχήματα ντίζελ που αγοράζονται από την 1η Απριλίου έως τα τέλη του 2018. Επιπλέον, η επαναγορά τίθεται σε εφαρμογή εάν η πόλη στην οποία ζει ή εργάζεται ο αγοραστής απαγορεύσει τα οχήματα ντίζελ εντός τριών ετών από την ημερομηνία αγοράς.

    Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι αντιπροσωπείες της θα αγοράζουν πίσω τα εν λόγω οχήματα στην τρέχουσα τιμή τους εάν οι ιδιοκτήτες τους την ίδια στιγμή αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο που δεν εμπίπτει στους περιορισμούς για την κυκλοφορία στις πόλεις.

    Για την τσεχική μονάδα Skoda, η εγγύηση αφορά οχήματα που θα αγοραστούν από την 1η Απριλίου έως το τέλος Ιουνίου, αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή εάν επιβληθούν απαγορεύσεις εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία αγοράς. Για την Audi, η προσφορά αφορά μισθωμένα οχήματα.

    Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τα τέλη Ιουνίου τα κίνητρα προκειμένου οι πελάτες να ανταλλάξουν τα παλαιά μοντέλα ντίζελ με νέα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Volkswagen ορθώνει ανάστημα στην Tesla

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα σκαριά μεγάλη συγχώνευση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ