• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Ένα ακόμη νεότευκτο για τη Maran Gas. Στα 10 ανέρχονται τα υπό κατασκευή πλοία της

    Αγγελικούσης

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία (δεξιά)


    Με μία νέα παραγγελία στην αγορά μεταφοράς LNG κλείνει το τρέχον έτος για τη ναυτιλιακή Maran Gas Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση.

    Το ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME), ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελία από την ελληνική εταιρεία για την κατασκευή πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    Το νεότευκτο πρόκειται να παραδοθεί στη ναυτιλιακή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγελικούσης έχει μακροχρόνια συνεργασία με το ναυπηγείο DSME, στηρίζοντας το σημαντικά με τις παραγγελίες του στις δύσκολες οικονομικές περιόδους.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Yonhap News Agency συνολικά οι εταιρείες του κ. Αγγελικούση έχουν παραγγείλει 101 πλοία στο DSME από το 1994, εκ των οποίων τα 85 έχουν παραδοθεί και 16 βρίσκονται υπό κατασκευή στη Νότιο Κορέα.

    Το κόστος κατασκευής του νέου πλοίου δεν έγινε γνωστό, λόγω της υπογραφής συμφώνου εμπιστευτικότητας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της DMSE, ένα πλοίο LNG αποτιμάται κατά μέσο όρο στα 180 εκατ. δολάρια.

    Το ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding έχει κλείσει παραγγελίες ύψους 6,22 δισ. δολαρίων από τις αρχές του έτους, επιτυγχάνοντας το 85% του στόχου της για παραγγελίες ύψους 7,3 δισ. δολαρίων.

    Ο στόλος της Maran Gas αποτελείται από 37 πλοία μεταφοράς LNG, εκ των οποίων τα 10 βρίσκονται υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένης και της νέας παραγγελίας. Τα πέντε από αυτά είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν το 2019, τα τέσσερα το 2019 και το τελευταίο το 2021.

    maran gas coronis αγγελικουσης
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς LNG “Maran Gas Coronis” της Maran Gas είναι χωρητικότητας 145.000-cbm και κατασκευής του έτους 2007

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Lloyd’s Awards 2018: Οι Έλληνες εφοπλιστές που διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Mία ακόμη ελληνική ναυτιλιακή στρέφεται στις νέες παραγγελίες τάνκερ

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Ελληνική ναυτιλιακή εξαγόρασε πλοίο σε online πλειστηριασμό



    ΣΧΟΛΙΑ