• Business

    Dromeus Capital: Νέο fund για επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ σε ελληνικά εμπορικά ακίνητα


    Επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ (231,82 εκατ. δολ.) σε εμπορικά ακίνητα μέσω της ίδρυσης ενός νέου fund, το οποίο αναμένεται να εκμεταλλευτεί τα υποτιμημένα ακίνητα  της ελληνικής αγοράς, σχεδιάζει η Dromeus Capital, όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας στο Reuters.

    Το νέο επενδυτικό όχημα, το δεύτερο από την Dromeus στην ελληνική αγορά θα επιδιώξει να αποκτήσει ακίνητα γραφείων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας που προσφέρουν σήμερα καλές επενδυτικές ευκαιρίες στους αγοραστές.

    Το Greek Advantage, το πρώτο fund της Dromeus που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2012, εμφανίζει ετήσια απόδοση 15,2% από την την έναρξή του.

    «Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και η σχέση ρίσκου-απόδοσης στο ελληνικό real estate είναι ιδιαίτερα ασύμμετρη», αναφέρει ο CEO της Dromeus Αχιλλέας Ρισβάς.

    «Οι τιμές των χώρων γραφείων έχουν μειωθεί κατά 40% περίπου από την αιχμή τους πριν από την κρίση του χρέους της χώρας και υπάρχουν επίσης ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αναγκάζονται λόγω οικονομικών δυσκολιών να «ξεφορτωθούν» περιουσιακά στοιχεία, πράγμα που οδηγεί σε καλή αξία για τους επενδυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, η παρατεταμένη πτώση στην ελληνική αγορά εμπορικών ακινήτων επιβραδύνθηκε έντονα το πρώτο τρίμηνο του 2018, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι οι τιμές έχουν αρχίσει να αντιδρούν στην ανάκαμψη της οικονομίας, σημειώνει το Reuters.

    «Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους μια σειρά ακινήτων και αναγκάζονται να πουλάνε τη λάθος στιγμή, για τους λάθος λόγους και σε καλά τιμήματα για τους αγοραστές», δήλωσε ο κ. Ρισβάς.

    Σύμφωνα με την Dromeus, η απόδοση των ελληνικών χώρων γραφείων έχει αυξηθεί περίπου στο 8,5% και πλέον είναι σημαντικά υψηλότερη από άλλες περιφερειακές ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Σόφια και το Βουκουρέστι.

    Το νέο fund σχεδιάζει να αγοράσει 30 με 40 ακίνητα με τιμήματα που θα κυμαίνονται μεταξύ 2 και 10 εκατ. ευρώ. Η Dromeus βλέπει έλλειμμα ελεύθερων χώρων γραφείων, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τα ενοίκια και τα επενδεδυμένα κεφάλαια σε περίπτωση συνέχισης της πτώσης στην αγορά.

    «Δεν είμαστε ξένοι στην ελληνική αγορά. Η ομάδα μας και το εκτεταμένο τοπικό δίκτυο τραπεζών και πρακτόρων real estate μας δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο κ. Ρισβάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς η Dromeus βραχυκύκλωσε την αγορά ακινήτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος αγόρασε τα ακίνητα του Μπάμπη Βωβού – Όλο το παρασκήνιο

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Πώς δυο Έλληνες έβγαλαν κέρδος 30% μέσα σε 60 ημέρες και οι εξελίξεις για Νηρέα

     



    ΣΧΟΛΙΑ