• Business

    Άρθρο παρέμβαση: Είναι το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων το 2ο σάπιο μήλο της Ελλάδας; 


    Χθες ο επικεφαλής του Fund QSM σε συνεντευξη του στην Editor in Chief του mononews Έλενα Κρίτσαλου , χαρακτήρισε την Folli Follie “εταιρία  σάπιο μήλο που την αφαίρεσε από το καλάθι”.  Εάν είναι πράγματι έτσι η όχι θα το αποδείξουν οι αγορές και ο εισαγγελέας καθώς φαίνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα παραπέμψει την υπόθεση σε λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

    Όπως φαίνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει και 2ο σάπιο μήλο. 

    Το Υπερταμείο των Αποκρατικοποιήσεων. Από ότι φαίνεται η διοίκηση του Ταμείου υπό την κ. Ράνια Αικατερινάρη ανέχεται στελέχη τα οποία είτε έχουν υποπέσει σε χοντρές παραβάσεις είτε από ότι φαίνεται έχουν υπογράψει ισολογισμούς εταιριών στους οποίους κάτι φαίνεται ότι δεν πάει καλά. 

    Υπόθεση 1η: ΕΛΤΑ 

    Η διοίκηση των ΕΛΤΑ παρακρατούσε παράνομα τα χρήματα που έπαιρνε από τους Έλληνες πολίτες για λογαριασμό της ΔΕΗ. Η Υπόθεση εξετάζεται από τον εισαγγελέα. Τα ΕΛΤΑ ελέγχονται από το Υπερταμείο και η διοίκηση τους ακόμα παραμένει στην θέση της. 

    Υπόθεση 2η: Φραγκίσκος Γρατσώνης 

    Ο CFO των Folli Follie Φραγκίσκος Γρατσώνης είναι μέλος του ΔΣ του Υπερταμείου. Ο ίδιος άνθρωπος 25 ημέρες μετα τον διορισμό του στο Υπερταμείο υπέγραψε τον ισολογισμό των Folli Follie που αμφισβητείται ευθέως από τις διεθνείς αγορές. Το θεμα ηδη εχει αναδειχθει απο το πρωι απο τον επικεφαλής του ρεπορτάζ του mononews.gr  Δημήτρη Κόκκορη. 

    Δηλαδή ο άνθρωπος που δεν μπορεί να αποδείξει αυτά που έχει υπογράψει , είναι σύμβουλος της κ. Αικατερινάρη. Μάλιστα η υπόθεση Folli Follie λέγεται από στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι πιθανότατα να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα από τους ίδιους. 

    Μιλάμε για δυο σοβαρές υποθέσεις που προφανώς η κ. Αικατερινάρη …ατενίζει από το πολυτελές διαμέρισμα της στο Κολωνάκι. Και εως τωρα μάλλον τις επικροτεί. 

    ΥΓ: Εναντίον της κ. Αικατερινάρη έχουν ασκηθεί στο παρελθόν δυο ποινικές διώξεις για κακούργημα. 

    Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου



    ΣΧΟΛΙΑ