• ΑΓΟΡΕΣ

    Πρόωρος.. Δεκαπενταύγουστος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αρνητικό ρεκόρ στον τζίρο! Στις 749 μονάδες ο Γ.Δ.

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Με θετικό πρόσημο άνοιξε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη πάντως να μην μπορεί να καταφέρει να ξεπεράσει τελικά τις 750 μονάδες, την ώρα που ο τζίρος συνέχισε να προβληματίζει λίγο πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ!

    Οι αγοραστές έδειξαν από την αρχή της συνεδρίασης πως θα είχαν το πάνω χέρι της σημερινής συνεδρίασης, παίρνοντας ώθηση από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, άλλωστε, βρίσκεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας σταθερά κάτω από το όριο του 4%.

    Παρά τις προσπάθειες των αγοραστών να στείλουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 755 μονάδες, ο χαμηλός τζίρος που θυμίζει πλέον έναν πρόωρο και παρατεταμένο… Δεκαπενταύγουστο, χάλασε για μια ακόμα ημέρα τον ρυθμό της αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνεδρίαση έκλεισε με αρνητικό ρεκόρ για φέτος στον τζίρο, κλείνοντας σε χαμηλό 18 μηνών. Ο αμέσως χαμηλότερος τζίρος είχε σημειωθεί στην  2/1/2017, την πρώτη συνεδρίαση για το περασμένο έτος (9,8 εκατ. ευρώ).

    Αυτό που προσμένει η αγορά πλέον είναι ένα καλό νέο από τις επαφές του ΟΔΔΗΧ και των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη στις ΗΠΑ, προκειμένου να έχουν κύκλο επαφών με εκπροσώπους διεθνών οίκων και επενδυτών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οι επαφές τους θα δώσουν και μια εικόνα για το αν η Ελλάδα θα αποφασίσει να βγει και με ποιον τρόπο στις αγορές το επόμενο διάστημα.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 749,75 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 749,00 μονάδων (+0,26%) και 754,13 μονάδων (+0,95%).

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 15,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 11 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,37%, στις 1.971,74 μονάδες. Οριακές απώλειες  0,04%  σημείωσε ο Mid Cap ο οποίος έκλεισε στις 1.243,46 μονάδες.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Βιοχάλκο (+2,61%) και Jumbo (+2,38%).

    Αντίθετα, η Alpha Bank σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες (-1,21%) ενώ ακολούθησε σε πτώση η  Eurobank (-1,06%).



    ΣΧΟΛΙΑ