ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εταιρεία «IDEAL HOLDINGS A.E.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια της από 05.06.2025 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της και της σχετικής από 13.06.2025 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ανακοινώνει την πρόθεσή της για έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών της Εταιρείας, από την 13.06.2025.
Οι αγορές των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται μέσω τoυ Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που θα αποκτήσει η Εταιρεία αθροιζόμενος με τις μετοχές που ανήκουν εκάστοτε στην Εταιρεία δεν θα υπερβαίνει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (που σήμερα αντιστοιχεί σε 48.003.921 μετοχές).
Δηλαδή, στο ποσοστό 10% θα συνυπολογίζονται πάντοτε οι εκάστοτε ανήκουσες στην Εταιρεία ίδιες μετοχές και θα μπορούν να αγοράζονται μετοχές μέχρι συμπληρώσεως του ορίου αυτού, ώστε ο εκάστοτε συνολικός αριθμός των ιδίων μετοχών να μην υπερβαίνει το ποσοστό αυτό.
Ο ανώτατος αριθμός των ιδίων μετοχών που δύναται η Εταιρεία να κατέχει αντιστοιχεί σήμερα σε 4.800.392 μετοχές και σήμερα κατέχει 1.837.530 ίδιες μετοχές.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 05.06.2025, κατώτατη τιμή αγοράς ορίστηκαν τα € 4,00 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς τα € 9,00 ανά μετοχή, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει κατ’ ανώτατο είκοσι τέσσερεις (24) μήνες από την ημερομηνία απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ήτοι μέχρι την 04.06.2027.
Βασικοί σκοποί του προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την ακύρωση των μετοχών που θα αγοραστούν κατά τη διάρκειά του ή/και η διανομή των μετοχών που θα αγοραστούν στο προσωπικό της Εταιρείας ή/και στο προσωπικό εταιρειών συνδεδεμένων με αυτή κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν.4308/2014, σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 49 του Ν.4548/2018, χωρίς να αποκλείεται και η διάθεση των ιδίων μετοχών για άλλο ειδικό σκοπό που θα προάγει το εταιρικό συμφέρον κατόπιν λήψεως ειδικής απόφασης από το αρμόδιο όργανο.
Οι αγορές των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται στο βαθμό που θα κρίνονται συμφέρουσες για την Εταιρεία όπως και οι εκάστοτε συνθήκες της αγοράς θα το επιτρέπουν.
Διαβάστε επίσης
Alpha Bank: Ο J. Umbgrove νέο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
ΚΥΣΕΑ: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις που ενέχουν κίνδυνο σοβαρής ανάφλεξης στην περιοχή
ΤτΕ: Προσωρινή απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων στη βουλγαρική ασφαλιστική JSC Dallbogg
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Άτυπη Σύσκεψη για το μεταναστευτικό πριν τη Σύνοδο Κορυφής – «Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη του 2015», το μήνυμα του πρωθυπουργού
- Νέα εποχή για τη Wall Street: Σήμερα το σχέδιο «Basel» για την χαλάρωση των κανόνων κεφαλαίου για τις μεγάλες τράπεζες – Δισ. στην αγορά
- ΕΛΣΤΑΤ: Ισχνή μείωση στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις στα ελληνικά καταλύματα τον Ιανουάριο
- Χριστοδουλίδης: Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε σε αποκλιμάκωση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.