• What's happening

    Ζάκυνθος: Η μεγάλη έκπληξη στον τουρισμό. Δείτε το γιατί


    Πτώση ρεκόρ 10ετίας κατέγραψαν τα τουριστικά έσοδα το 8μηνο του έτους, όπως επεσήμανε η τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κα. Φωτεινή Αραμπατζή σε ομιλία της σε στελέχη του κόμματος στη Κόρινθο, σημειώνοντας ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχει σαφή προσανατολισμό ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών στον τουριστικό τομέα.

    Την ίδια στιγμή, η υπουργός Τουρισμού κα. Ελενα Κουντουρά, παρουσίαζε στο πλαίσιο της World Travel Market που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο, τη στρατηγική της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού για το 2017, υπογραμμίζοντας ότι το 8μηνο υποδέχθηκε 1,9 εκατ. επισκέπτες έναντι 1,8 εκατ. που ήταν πέρυσι. Γεγονός το οποίο δυστυχώς, όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες δεν συνοδεύτηκε και με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Αραμπατζή: “Η υπερφορολόγηση του κλάδου υπονομεύει τον Τουρισμό και την εθνική οικονομία. Το ρεκόρ πτώσης εσόδων δεκαετίας είναι δυστυχώς αδιάψευστος μάρτυρας γι΄αυτή την εξέλιξη”.  Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε αυτή την εξέλιξη απαντά με το τρίπτυχο: “λιγότεροι φόροι, γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, θέσεις εργασίας”.

    tetrtadi
    Η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά κα. Χριστίνα Τετράδη

    Έκπληξη η Ζάκυνθος

    Η Ζάκυνθος παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση 51,03% τον Οκτώβριο, καταδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι εφικτή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλώνει η κα. Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

    Ομως, όσον αφορά στο γενικό κλίμα που επικρατεί στον ελληνικό τουρισμό, η κα. Τετράδη επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι: “Το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, παρότι παρουσίασε αύξηση στις αυξήσεις, αυτή δεν αντικατοπτρίζεται και στα έσοδα. Οι πιο σημαντικοί λόγοι για το γεγονός αυτό είναι ότι, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς κινήθηκε με κρατήσεις τελευταίας στιγμής “last minute” με μειωμένες τιμές και προσφορές που έκαναν οι ξενοδόχοι με σκοπό να κάνουν ελκυστικότερο το προϊόν τους, χρησιμοποιώντας το έσχατο εργαλείο μάρκετινγκ, που διαθέτουν για να αντιδράσουν στη μείωση της ζήτησης.

    Παράλληλα, πρέπει να καταγραφεί και η μείωση της μέσης διάρκειας παραμονής.

    Επίσης, η παράνομη μίσθωση τουριστικών κατοικιών έχει αυξηθεί επικίνδυνα και έχει εξελιχθεί σε πληγή για τον τουρισμό, με μεγάλη επίπτωση όχι μόνο στην μείωση των εσόδων των τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και των κρατικών εσόδων.

    Τέλος, η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση αυξάνουν την τιμή του πακέτου για τον τουρίστα, χωρίς να αφήνουν περιθώρια κέρδους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα αποτελέσματα για τον τουριστικό επιχειρηματία”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Εκτόξευση” για τον Dow Jones, στα… τάρταρα οι τεχνολογικές εταιρίες μια μέρα μετά το “σοκ – Τραμπ”

    ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυσκολίες για τον Αντ. Παπαδημητρίου: Η Olympic Shipping παροπλίζει 2 πλοία του στόλου της



    ΣΧΟΛΙΑ