• What's happening

    Όλοι σε λένε το “καλύτερο αφεντικό” – Δες πως θα το ξέρεις πριν απ’ όλους

    • NewsRoom


    Η μοναξιά της κορυφής είναι πραγματικότητα! Το να είσαι το αφεντικό συνεπάγεται με πολλές ευθύνες και καθημερινή έκθεση στην υπερβολική πίεση. Βέβαια όσο βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση είναι δύσκολο να αξιολογήσεις την δουλειά σου και το πόσο καλός είσαι στην πραγματικότητα.

    Είσαι από αυτούς που κρατούν την ισορροπία μεταξύ αυστηρότητας και ελαστικότητας; Είναι οι υπάλληλοι σου ευχαριστημένοι από τον τρόπο που διοικείς ή σε βλέπουν σαν τον κακό “μπαμπούλα; Το να είσαι καλό αφεντικό είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία μιας επιχείρησης, καθώς σύμφωνα με έρευνες, το 1/3 των εργαζομένων μπορεί να αφήσει την δουλειά του εξαιτίας ενός κακού manager.

    boss

    Έτσι για να μην αναρωτιέσαι σε ποια από τις δύο κατηγορίες βρίσκεσαι, το “κακό αφεντικό” ή ο “μέντορας”, δες παρακάτω 10 σημάδια που μπορούν να σου “πουν” την αλήθεια πριν από όλους.

    Δεν έχεις “αγαπημένους”

    Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός καλού αφεντικού είναι η αμεροληψία. Σαν σωστός μέντορας οφείλεις να μοιράζεις ισάξια τις ευκαιρίες σε όλους τους υφισταμένους σας και αν έχετε κάποια “αδυναμία” σε κάποιον, καλό θα ήταν να την κρατήσετε κρυφή.

    Συμπεριφέρεσαι στους υπαλλήλους σου σαν ανθρώπινα όντα

    Δυστυχώς για εμάς, πολλά αφεντικά θεωρούν ότι η τρομοκρατία και οι φωνές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της εργατικότητας των υπάλληλων και κατά επέκταση την απόδοσης τους. Τις περισσότερες φορές βέβαια αυτό καταλήγει σε μοιραίο λάθος. Αν συμπεριφέρεσαι στους υφιστάμενους σου σαν ανθρώπινα όντα τότε έχεις φτάσει πολύ κοντά στο προφίλ του σωστού manager.

    boss

    Είσαι πρόθυμος να δοκιμάσεις νέα πράγματα

    Τα καλά αφεντικά είναι πρόθυμα να δοκιμάζουν νέες τεχνικές και μεθόδους και να δίνουν ευκαιρίες στο προσωπικό τους για καινοτομίες.

    Δίνεις υποστήριξη 

    Τα αφεντικά πρέπει να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με την ομάδα τους ενώ θα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμοι να προσφέρουν συμβουλές και μια σωστή καθοδήγηση σε όσους έχουν ανάγκη.

    Είσαι καλός “προπονητής”

    Οι καλοί προπονητές δεν κάθονται απλώς στον πάγκο, αλλά καθοδηγούν την ομάδα τους ακόμη και από εκεί. Τα καλά αφεντικά είναι λίγο πολύ σαν τους προπονητές, απαιτούν τον σεβασμό και παρέχουν την στήριξη και την καλή κριτική που βγάζει τον καλύτερο εαυτό των εργαζομένων τους.

    boss

    Δίνεις καλό feedback

    Οι καλοί εργαζόμενοι λαχταρούν ένα feedback ώστε να μάθουν περισσότερα και να εξελιχτούν. Τα καλά αφεντικά είναι χαρούμενα να προσφέρουν τις γνώσεις τους.

    Ρωτάς για ιδέες

    Ο εργαζόμενος θέλει να νιώθει ότι “ακούγεται”. Έτσι με το να ακούς τις γνώμες των υπαλλήλων σου σημαίνει ότι τους υπολογίζεις με αποτέλεσμα να κερδίζεις τον σεβασμό τους.

    boss

    Ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την ομάδα σου 

    Εδώ μιλάμε για πραγματικό ενδιαφέρον και όχι αυτό που γίνεται απλά για τα μάτια του κόσμου. Το ενδιαφέρον θα σας βάλει πολύ ψηλά στην εκτίμηση των εργαζομένων σας.

    cup

    Έχεις καλή αίσθηση του χιούμορ 

    Αν και πρέπει να γνωρίζετε πάντα τα όρια σας, το καλό χιούμορ είναι ανεκτίμητο. Είναι ένας καλός τρόπος να δέσεις την ομάδα σου και να χαλαρώνεις το κλίμα της δουλειάς για να νιώθουν και οι εργαζόμενοι σου καλύτερα.

    Είσαι καλός ακροατής

    Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι εσωστρεφείς γίνονται τα καλύτερα αφεντικά. Μπορεί να υπάρχουν και τα αφεντικά που “λατρεύουν να μιλούν” παρόλα αυτά ένα αφεντικό που ξέρει να ακούει είναι πάντα προτιμότερο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/mpori-afentiko-sas-na-sas-anagkasi-na-forate-psilotakouna/60178



    ΣΧΟΛΙΑ