• City Stories

    Σαπεκοένσε: Ο τερματοφύλακας που επέζησε συγκλονίζει


    Ο τερματοφύλακας της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε που βίωσε την απόλυτη τραγωδία μετά τη συντριβή του αεροπλάνου που  μετέφερε την ομάδα στο Μεντεγίν, επιβίωσε και συγκλονίζει.

    Η αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε που κόστισε τη ζώη σε τόσους ανθρώπους, είχε και κάποιους επιζώντες. Ανάμεσά τους ο Τζάκσον Φόλμαν, τερματοφύλακας της άτυχης ομάδας που ταξίδευε από τη Βραζιλία για τον μεγάλο τελικό της Copa Sudamericana στο Μεντεγίν κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ.

    Η ομάδας της Σαπεκοένσε σε αναμνηστική φωτογραφία πριν από την τραγική πτήση.
    Η ομάδας της Σαπεκοένσε σε αναμνηστική φωτογραφία πριν από την τραγική πτήση.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Κολομβίας, ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, υποστηρίζεται  από ομάδα ψυχολόγων και η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή. Ο γνωστός τερματοφύλακας κατάφερε να κερδίσει τη ζωή του κόντρα στη σκληρή μοίρα των υπόλοιπων επιβατών του αεροσκάφος. Το κόστος, όμως, ήταν τεράστιο.

    Αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού, σε ηλικία μόλις 24 ετών, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξαναπαίξει. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, πήρε αυτή την κρίσιμη απόφαση, όχι μόνο για την καριέρα του αλλά και για τη ζωή του την ίδια. Τα γενναία λόγια του συγκλονίζουν, αφού ζήτησε από τους γιατρούς να μη διστάσουν να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

    Μιλώντας για την αεροπορική τραγωδία και την προσωπική του περιπέτεια, ο Τζάκσον Φόλμαν δήλωσε, μεταξύ άλλων:

    “Προτιμώ τη ζωή και την οικογένεια μου από το πόδι μου”.

    sapeko2
    Φωτογραφία του τερματοφύλακα Φόλμαν με συμπαίκτη του πριν από τη μοιραία πτήση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις απώλειες από τα προϊόντα μαϊμού: 2,1 δισ. ευρώ και 24.600 θέσεις εργασίας, ο απολογισμός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρείτε το “λάθος” στη φωτογραφία. Η Angela Merkel και οι πρώην ισχυροί του κόσμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Brexit Live: Συζήτηση για το Άρθρο 50 (video)



    ΣΧΟΛΙΑ