• What's happening

    Αποζημιώσεις 100 εκατ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    • NewsRoom


    Σε διανομή 100 εκατ. ευρώ σε πρώην πελάτες των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE προχωρούν οι εταιρείες, ακολουθώντας την πρώτη προσωρινή διανομή του προϊόντος της εκκαθάρισής τους. Οι 70.000 δικαιούχοι, σύμφωνα με την κα Ελπινίκη Καράμπαλη, εκκαθαριστή των δύο ασφαλιστικών εταιρειών, είναι όσοι είχαν ασφάλειες ζωής ενώ ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016.

    Ξεκαθαρίζεται δε, ότι το ποσό, που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι, μέσω της διαδικασίας διανομής των 100 εκατ. ευρώ, δεν ταυτίζεται με εκείνο, με το οποίο έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων και για το οποίο διατηρούν απαίτηση, αλλά μέρος του.

    Τονίζεται δε, ότι η συγκεκριμένη διανομή του ποσού είναι μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι επτά ολόκληρα χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, είναι η πρώτη φορά όπου τελείται ενέργεια έναρξης αποκατάστασης των δικαιούχων των υπό εκκαθάριση εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ.

    Σημειώνεται ακόμη ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, οι ασφαλισμένοι θα ικανοποιηθούν από το ενεργητικό των υπό εκκαθάριση εταιρειών συμμέτρως, ενώ θα λάβουν το 70% του υπολοίπου της απαίτησής τους από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2016, η εκκαθάριση των παραπάνω εταιρειών, θα μπορεί να παρουσιάσει τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία σε σχέση με την πρώτη προσωρινή διανομή, τον αριθμό των δικαιούχων και την αναλογία.

    Από την πλευρά της η Τράπεζα της Ελλάδος, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι “ως εποπτική αρχή των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιριών, ανακοινώνει ότι, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής των υπό εκκαθάριση εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAE. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τους όρους και προϋποθέσεις που θα θέσει ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτE.. Ως ημερομηνία έναρξης της πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα των υπό εκκαθάριση εταιριών”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Ένας πρώην βουλευτής, ένας αμερικανός πράκτορας και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ στο εδώλιο για την υπόθεση δολοφονίας του Κ.Καραμανλή



    ΣΧΟΛΙΑ