• Portraits.gr

    Ένα μοναδικό (;) Rolex και ένα ιδιαίτερο Patek Philippe στο σφυρί από τον οίκο Christie’s

    • της Κατερίνας Δαφέρμου


    Εξαιρετικά σπάνιο και ενδεχομένως μοναδικό, το αυτόματο ρολόι χειρός με την υπογραφή της Rolex από μασίφ ατσάλι το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στην επικείμενη δημοπρασία σπάνιων ρολογιών (Rare Watches) στη Γενεύη.

    Με εκτιμώμενη χρονολογία δημιουργίας το 1954, διαθέτει όλα τις (ιστορικές πλέον) καινοτομίες της εταιρείας: συνεχή ροή δείκτη δευτερολέπτων, καντράν τύπου “Explorer” (τα Explorer και Explorer II ας πούμε αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για τους εξερευνητές που περιηγούνταν σε ανώμαλο έδαφος, όπως στις γνωστές αποστολές του Everest) και αδιάβροχη κάσα στα διακόσια μέτρα, με πιστοποιημένο χρονογράφο και την υπογραφή Oyster Perpetual Submariner.

    Πέρα από τα κλασικά χαρακτηριστικά του, όμως, πρόκειται για το πρώτο γνωστό δείγμα μέχρι σήμερα με την ένδειξη βάθους αναγραφόμενη στο καντράν του -πράγμα που καθιστά το συγκεκριμένο μοντέλο εντελώς καινούργια ανακάλυψη. Αυτό και μόνο ανεβάζει τις αρχικές τιμές εκτίμησης στις δημοπρασίες ρολογιών. Το εν λόγω ρολόι ανήκει σε κληρονόμο του πρώτου ιδιοκτήτη.

    Ο Χένρι Γκρέιβς Τζούνιορ και το χρυσό Patek Philippe

    Οι δημοπρασίες σπάνιων ρολογιών του οίκου Christie’s στη Γενεύη (όπου και η έδρα της εταιρείας Rolex), προσφέρει στα όμματα των διεθνών συλλεκτών εξαίσια δείγματα ωρολογοποιίας από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Συμπεριλαμβάνει παραπάνω από διακόσια κομμάτια από τεράστιες, διεθνείς συλλογές και ιδιώτες (που διοχετεύουν το 85% των λαχνών), η επικείμενη δημοπρασία θα παρουσιάσει αρκετά πρωτόφαντα στην αγορά ρολόγια από τους γνωστούς ελβετικούς οίκους.

    Ως σούπερ σταρ λαχνός ξεχωρίζει βέβαια το Patek Philippe του θρυλικού Χένρι Γκρέιβς τζούνιορ (1868-1953) ο οποίος το απέκτησε το 1928. Ο πολυεκατομμυριούχος Αμερικάνος θεωρείται σήμερα ο σημαντικότερος πελάτης της εταιρείας για το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα -υπολογίζεται ότι επένδυσε τρία εκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε αγορές Patek Phillip. Αρχική τιμή εκτίμησης: €2.800.000 με 4.600.000.

    Εκθέματα της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 11 Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν σε κυκλικές εκθέσεις στο Λονδίνο, στο Ντουμπάι, στην Μπανγκόκ, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ταπέι.

    Για περισσότερες πληροφορίες:

    Tel:+41 (0) 22 319 17 23



    ΣΧΟΛΙΑ