• Uncategorized

    Wall Street: Παρέμεινε σε θετικό έδαφος αναμένοντας τη συμφωνία για το ταβάνι χρέους

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος παρέμεινε η Wall Street με την αγορά να αναμένει τη θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Κογκρέσου για την αύξηση το ορίου χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

    Τόσο η πλευρά του Λευκού Οίκου όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία θα βάλει τέλος στον κίνδυνο στάσης πληρωμών από το αμερικανικό κράτος.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στην Πέμπτη στις 33.535,91 μονάδες με άνοδο 0,34%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.198,05 μονάδες με άνοδο 0,94% ενώ ο Nasdaq στις 12.688,84 μονάδες με κέρδη 1,51%.

    Στήριξη στην αγορά έδωσαν επίσης τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο  ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου Walmart. Η εταιρεία υπερέβη τις προβλέψεις της Wall Street, τόσο στα κέρδη ανά μετοχή, όσο και ως προς τα έσοδα. Παράλληλα αναβάθμισε και το guidance της για το σύνολο του έτους. Η μετοχή της Walmart έκλεισε στο +1,30%.

    Από την άλλη, το κλίμα επηρέασαν αρνητικά τα σχόλια μιας σειράς αξιωματούχων της FED. Η Λόρι Λόγκαν, πρόεδρος της FED Dallas δήλωσε πως ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί αρκετά γρήγορα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει παύση της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο.  Το μέλος του Δ.Σ. της FED Φίλιπ Τζέφερσον ανέφερε πως ο πληθωρισμός επιβραδύνει, αν και επισήμανε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί πλήρως ο αντίκτυπος των αυξήσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την κεντρική τράπεζα.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 22.000, στις 242.000 αιτήσεις, περισσότερο από το αναμενόμενο (254.000), την προηγούμενη εβδομάδα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Intel (2,81%), Salesforce (1,88%) και Nike (1,62%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι P&G (-1,64%) και UnitedHealth (-1,15%).

    Ανοδικά κινήθηκαν για μια ακόμα ημέρα οι οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, με την PacWest να κλείνει στο +5,04%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% για WTI και Brent αναμένοντας τη συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους

    Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,39% ο Stoxx 600

    Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.959,80 δολ. ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ