• Uncategorized

    Βουλή: Στις 12 το μεσημέρι ξεκινά η μάχη – Το στημένο διαζύγιο θα καταγγείλει η αντιπολίτευση

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Με εξασφαλισμένους τους 151 βουλευτές προσέρχεται το μεσημέρι στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να ανοίξει την συζήτηση που θα καταλήξει το βράδυ της Τετάρτης στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Με τις θετικές ψήφους από Παπακώστα, τέσσερις από ΑΝΕΛ και μία του Σπύρου Δανέλλη η κυβέρνηση πετυχαίνει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Η εξασφάλιση των ψήφων ήταν ένα πολιτικό θρίλερ με τους Κουντουρά και Κόκκαλη να διαγράφονται από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

    Η αντιπολίτευση προσέρχεται με στόχο να αναδείξει το «στημένο» διαζύγιο των Τσίπρα και Καμμένου, την μειωμένη νομιμοποίηση που θα απολαμβάνει η κυβέρνηση, ακόμα και αν καταφέρει να συγκεντρώσει τις 151 ψήφους- αφού θα στηρίζεται στις ψήφους των αποστατών βουλευτών, όπως τους αποκαλούν- ενώ θα σταθούν και στα ανταλλάγματα που έλαβαν οι «πρόθυμοι βουλευτές» για να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αφού σε όλους έχουν- όπως όλα δείχνουν- υποσχεθεί θέση σε υπουργείο ή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

    Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει ανασχηματισμό, ο οποίος θα καλύψει κενά, που είτε προκύπτουν από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, είτε από την κάθοδο κυβερνητικών στελεχών τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός θα εξετάσει εάν θα αντικαταστήσει την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που έφυγε από υφυπουργός Άμυνας μαζί με τον κ. Καμμένο.

    Θα προχωρήσει και στην αντικατάσταση των δύο κυβερνητικών στελεχών, που θα είναι υποψήφια στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας. Την υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια για το δήμο Θεσσαλονίκης και τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, που θα διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Κακοστημένο θέατρο το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάντησε ο Δανέλλης στο τελεσίγραφο Θεοδωράκη: Θα στηρίξω την κυβέρνηση Τσίπρα!



    ΣΧΟΛΙΑ