• Uncategorized

    Perouka_gate και τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά σε twitter και social media

    • NewsRoom


    Δεν ήθελε πολύ και η  κινηματογραφική έμπνευση των δύο δημοσιογράφων που σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο, μεταμφιέστηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη, έγινε  πρώτο θέμα συζήτησης στα social media, με το hashtag #perouka_gate να γίνεται εν ριπή οφθαλμού πρώτο trend.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο δημοσιογράφοι – ο Θάνος Δημάδης (Alpha) και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης (Star), που εργάζονται ως ανταποκριτές των δύο τηλεοπτικών σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες-  παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Νίκο Παππά το οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό.

    Σύμφωνα μάλιστα με το Πρακτορείο, οι δύο τους «έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του» και στο ίδιο τηλεγράφημα προστίθεται: «Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη».

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως ήταν αναμενόμενο πήραν φωτιά με την είδηση της σύλληψης των δύο δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη, το γνωστό πλέον ως #perouka_gate.

    Σκληρή ήταν η αντίδραση του ίδιου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος μέσα από το λογαριασμό του στο twitter ανέφερε τα ξής: “Για το περιστατικό στη Ν.Υ: Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη.”

    Από την πλευρά του ο εκ των πρωταγωνιστών του απίστευτου επεισοδίου ο Θάνος Δημάδης,  επέλεξε να κάνει το δικό του σχόλιο twitάροντας μία φωτογραφία από τις περίφημες ταινίες του Θανάση Βέγγου με τον πράκτορα 000.

    Λίγο αργότερα με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό, ανεβάζοντας μάλιστα και μία selfie του με τη διάσημη πια περούκα.

    Δημάδης

    Δημάδης 2

    Στο χορό των μεταμφιέσεων μπήκε και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Χρήστος Κούτρας με … κάτι διακριτικό: “Υποθέτω θα φόρεσαν κάτι διακριτικό. Δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε πραγματικά”, σχολίασε στο tweet του.

    Ο Άρης Πορτοσάλτε είχε περισσότερο σινεφίλ αναφορές συγκρίνοντας με τον Τζέιμς Μποντ, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε απάντησή του προς τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ  δεσμεύθηκε να εμφανιστεί κι αυτός με περούκα:

    Την ανησυχία του για το μέλλον του stand-up, με αυτά κάνουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί, εξέφρασε ο ηθοποιός Σίλας Σεραφείμ.

    Από το σχολιασμό της απίστευτης είδησης δεν θα μπορούσε να λείπει ο κ. Πολάτης με το γνωστό γλυκομίλητο στυλ του: “Τα βοθροκάναλα μόνο κωλοπαιδισμό εκτρέφουν”, έγραψε στοχοποιώντας ευθέως τα δύο κανάλια (Star και Alpha) που σημειωτέον έχουν βρεθεί εκτός τηλεοπτικών αδειών στον πρόσφατο διαγωνισμό.

    Πολάκης

    Παρέμβαση στο θέμα έκανε με το γνωστό καυστικό του ύφος και ο blogger Πιτσιρίκος, με τα retweets και τα likes να πολλαπλασιάζονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

    Και φυσικά το #perouka_gate αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς χρήστες του twitter:

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/hashtag-peroukagate-ine-proto-trend/75062



    ΣΧΟΛΙΑ