• Uncategorized

    ΝΔ: Ποιος θα πάει να ψηφίσει ;


    Το 2009 αποτελεί το προηγούμενο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα, τότε στήθηκαν περίπου 1500 κάλπες σε όλη τη χώρα και ψήφισαν περίπου 800.000 πολίτες. Προφανώς, το πολιτικό και νεοδημοκρατικό κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό εκείνη την περίοδο. Τώρα, η ΝΔ βαδίζει προς τις κάλπες έπειτα από συνεχόμενες απανωτές ήττες σε εκλογές και ευρωεκλογές αλλά και δημοψήφισμα, κάτι που έχει προς το παρόν δημιουργήσει ένα διάχυτο αίσθημα συμβιβασμού με την ήττα, απέναντι στον “ανίκητο” Τσίπρα. 

    Εδώ όμως ανακύπτει ένα πρόβλημα συμμετοχής. Και το πρόβλημα θα είναι τόσο μεγαλύτερο όσο μικρότερη είναι η συμμετοχή στις 22 Νοεμβρίου. Ήδη η απαξίωση της διαδικασίας από την αρχή κιόλας των εκλογών έχει εντείνει αυτούς τους φόβους. Παράλληλα η άρνηση του Μεϊμαράκη -για τους δικούς τους λόγους- να συμμετάσχει στο debate, μειώνει τα περιθώρια ενός κοινού δημόσιου διαλόγου, ενώ, ο 38χρονος Τζιτζικώστας ζητούσε επιμόνως την παρουσία και του κύριου Μεϊμαράκη στο debate. 

    Ηδη οι 2 από τους 4 υποψήφιους, (Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης) σχεδιάζουν ξεχωριστή καμπάνια για να καλέσουν τον κόσμο να ψηφίσει. 

    Στο πλαίσιο αυτό οδηγηθήκαμε και στην απόφαση για Εθνική Συνδιάσκεψη, τρία 24ωρα προτού να ανοίξουν οι κάλπες της 22ας Νοεμβρίου.

    Την πρωτοβουλία πήρε ο κ. Τζιτζικώστας, με επιστολή του προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και προεδρεύοντα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο. 

    Αμέσως, έσπευσε να την αποδεχθεί ο κ. Μεϊμαράκης με δήλωσή του, με την οποία διεκδίκησε την “πατρότητα” της ιδέας για Εθνική Συνδιάσκεψη, που όντως είχε υποβάλει τον περασμένο μήνα ως εναλλακτική στην πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην πορεία είχε απορρίψει και τις δύο εκδοχές με το επιχείρημα ότι θα τροφοδοτούσαν την εσωστρέφεια και θα οδηγούσαν στον διχασμό.

    Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας: “Πιστεύω ότι ο μεταξύ μας διάλογος θα βοηθήσει τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες”.

    Έπειτα ακολούθησε δήλωση αποδοχής από τον κ. Μεϊμαράκη. “Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη” ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. “Έστω και με καθυστέρηση, χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας», πρόσθεσε. “Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης”, κατέληξε αναθέτοντας –χωρίς να τον κατονομάσει- τον οργανωτικό ρόλο στον γραμματέα κ. Παπαμιμίκο με τον οποίο, ως γνωστόν, δεν διατηρεί καλές σχέσεις.

     



    ΣΧΟΛΙΑ